1Je tu pátek a s ním i druhý díl seriálu Kam Pro Maso?. Tentokrát se podíváme do prodejny na Vinohradské ulici, která sice na první pohled jako masna nevypadá, ale po překročení práhu na vás zapůsobí příjemný interiér s nádherně červeným obsahem uvnitř vitrín. Nahlédněme tedy do masny Pavlis.
 
 
 
 
 
 
 
 
Kolem prodejny jsem jezdil poměrně dlouho bez povšimnutí. Vždy jsem si však uvědomoval, že je tam „nějaký zelený obchod“. To je jedna z prvních specialit uzenářství, které se i na svých webových stránkách chlubí tím, že se jedná o jedinou prodejnu svého druhu v Praze v tomto barevném provedení.
 
Sám Jan Pavlis, majitel řeznictví, popisuje své podnikání na webu:
 
„Jsme malé řeznictví na Vinohradech, které vede již třetí generace a zakládá si  jak na kvalitě masa tak na stálém zlepšování a rozšiřování služeb. Snažíme se vtisknout našemu řeznictví moderní tvář při zachování tradic.“
 
4
 
A jak to vidím já z pozice zákazníka? Přesně tak, jako Pavlis líčí výše. Jedná se totiž o místo, kde je zákázník jasným pánem. V obrovské pražské konkurenci je toto však velmi dobré řešení. 
 
Majitel se snaží poskytovat i nadstandardní služby, atak se rozhodl, že nabídne i zajištění BBQ oslav a jiných sešlostí včetně přítomnosti profesionála z Pavlisova týmu.
 
V prodejně samozřejmě najdete i další sortiment. Vína, oleje, sýry, pomazánky, nakládanou zeleninu a jiné delikatesy, které dle Pavlise k masu patří. Zde nezbývá nic jiného, než souhlasit a tento krok pochválit.
 
3 
 
Kvalita tu jistě nechybí a vitríny se pyšní mnohými BIO výrobky a nebo těmi z farmářské produkce.
 
Pavlis je na svůj široký sortiment pyšný a říká:
 
„U nás na prodejně naleznete speciality jako například telecí líčka, telecí brzlík, telecí ledvinu v tuku,  telecí ossobuco, telecí nožičky, mladé jarní kuřátka, vepřovou bránici, baby kuřátka, perličky, kachní prsa, jehněčí kotletky, vepřovou bránici, argentinské rump steaky, americké steaky jako například flank a hanger, jihoamerické svíčkové, tafelspitz neboli květovou špičku či jiné druhy mas nám blízké. Nově také nabízíme Bio hovězí a kuřecí z českých chovů nebo farmářské Foie Gras entier!“
 
2
 
Jednou z největších třešniček podniku je však prodej prémiového hovězího masa Qualivo.
 
Pavlisovu masnu najdete i na Facebooku, kde se dozvíte mnoho novinek a zajímavostí ohledně sortimentu a chodu řeznictví s mlsným nápisem „Hmmmm …“ na čele budovy.
 
 Pokud pojedete kolem, tak se určitě zastavte, protože v žádném případě neprohloupíte.
 
otevírací doba
PO-PÁ: 8:00-19:00 hodin
SO: 9:00-12:30 hodin
 
Jan Pavlis – řeznictví a uzenářství
Vinohradská 122 
Praha 3
130 00
 
telefon: 271 735 644
e-mail: reznictvi@pavlis.cz
www.pavlis.cz

 

Zaujal vás článek? Tak to se vám bude líbit i moje kniha.

Superčlověk - Najdi nejlepší verzi sebe sama

Comments are closed.