Kdo by nemiloval pizzu? Jedná se celkově o jednu z nejoblíbenějších pochoutek v nejrůznějších částech světa. Pizza totiž už dávno není jen italská záležitost, ale narazíte na ni v podstatě kdekoliv.

Jak se dají ale spojit pojmy jako „Low Carb“ a „Pizza“? Vlastně jde to docela snadno a navíc za chviličku. Nepotřebujete žádné netradiční suroviny, ale pouze takové, které dnes běžně seženete v obchodě.

Recept? Jasně, jdeme na to!

 

Vzhledem k tomu, že je tato Low Carb Pizza hodně sytá, tak bude následující množství surovin stačit pro 2-3 osoby.

 

Na těsto

  • vejce – 6 ks
  • mozzarella (bez nálevu či strouhaná) – 150 g
  • sůl, pepř, bylinky
  • psyllium – 17 g (koupit zde)

Na rajčatové sugo

  • rajčata loupaná v plechovce – 400 g
  • rajčatový protlak – 2 lžíce
  • česnek – 2 stroužky
  • sůl, pepř, oregano

Varianty hlavních ingrediencí navrch

  • slanina, paprika
  • chorizo, chedar
  • tuňák, cibule
  • olivy, mozzarella

 

Postup je velmi jednoduchý, všechny ingredience na těsto dáme do mixéru/kuchyňského robota a mixujeme do hladké hmoty. Mezitím rozehřejeme troubu na 175 °C. Těsto vylijeme na plech s pečícím papírem. Nijak se nezdržujeme, protože těsto se rychle vsakuje. Proto ho co nejdříve vložte do trouby a nechte cca 6-8 minut péct. Těsto díky psylliu lehce nabyde.

V době pěčení připravíme rajčatový základ – opět všechny ingredience rozmixujeme… a je to 🙂 

Po 6-8 min. těsto z trouby vyndáme a necháme 5 minutek odpočinout a následně těsto na plechu otočíme. Potřeme rajčatovou směsí a poklademe surovinami dle libosti a chuti. Kromě výše vypsaných variant si dovedu představit například i něco se žampiony, vejcem, špenátem a vlastně čímkoliv jiným, co jste kdy na pizze ochutnali.

Mým favoritem je jednoznačně kombinace chorizo, chedar a na druhém místě tuňák, cibule.

Po naskládání na těsto vložíme do trouby na cca 30-35 minut. Že je pizza hotová poznáte snadno podle toho, že těsto půjde jednoduše oddělit od pečícího papíru, bude mít zlatavé okraje a celkově bude pizza krásně zapečená.

V tuto chvíli můžeme servírovat a užívat si skvělé chuti a navíc jídla bohatého na živiny.

LC Pizza je hodně o vašich chutích a preferencích, takže příště můžete zkusit jiné varianty navrch a neboudělat změny i v těstě samotném, kde můžete například přidat třeba i sušená rajčata, chilli a tak dále.

Dejte vědět do komentu, jak děláte pizzu vy a jaká je vaše nejoblíbenější 😉

 

Máte chuť na další skvělé Low Carb / Paleo dobroty? Mrkněte na dvě nejlepší české kuchařky

 

 

Zaujal vás článek? Tak to se vám bude líbit i moje kniha.

Superčlověk - Najdi nejlepší verzi sebe sama