IMG_3687Jsou kombinace surovin, které k sobě neodmyslitelně patří. Jednou z nich je jablko, vlašské ořechy a skořice. Dnes si ukážeme v desátém dílu Dezert na víkend, jak si snadno připravit vynikající muffiny, které jsou chuťově velmi podobné štrůdlu.

 

 

 

Kdysi jsme si prozradili, jak snadno vytvořit banánové palačinky s jablky a skořicí a ohlasy byly velmi pozitivní, tak se těším, že i tentokrát si pochutnáte.

 

Jablka – 5 větších jablek

Vlašské ořechy – 1 hrnek

Skořice – 1 polévková lžíce

Vejce – 2 ks

Sůl – 1 špetka

Med – 2 polévkové lžíce

 

I dnes, jak je již zvykem, připravíme a upečeme vše v minimálním čase, takže se nebudeme zdržovat a pustíme se do práce. Troubu předehřejeme na 175 °C. Hlavní surovinou jsou jablka, která zpracujeme pomocí struhadla. Já jablka nezbavuji slupky, ale kdo by měl s tímto problém, tak před strouháním oloupe.

IMG_3677

Do mísy s jablky nyní rozklepneme vejce a nadrtíme vlašské ořechy.

IMG_3680

Lehce promícháme a přidáme med, skořici a sůl.

IMG_3682

Důkladně promícháme, ale zárověň se snažíme, abychom jablka zbytečně nepoškodili a nevznikla tak kaše a následně směsí naplníme formu na muffiny nebo samostatné košíčky.

IMG_3683

Při teplotě 175 °C pečeme zhruba 25 minut. Doporučuji během tohoto procesu občas zkontrolovat, aby se muffiny nespálily či příliš nevysušily. Měly by být totiž krásně vláčné s křupavou kůrkou na vrchu.

IMG_3689

Dobrou chuť a hezký víkend přeje Michal.