Jablka a ořechy patří mezi oblíbené kombinace.

Štrúdl pak jistě obecně mezi nejoblíbenější a nejtradičnější dezerty.

Těsto, cukr… co to zkusit trochu zdravěji? Mrkněte na můj „rozlítaný štrůdl“, na kterém si pochutnáte stejně tak jako na tom běžném a navíc z něj dostanete ještě více živin.

Jelikož je celý dezert (a klidně i vlastně snídaně) velmi jednoduchý, tak jdeme hned na to a nebudeme to zbytečně natahovat.

Na dvě porce budeme potřebovat

Omyjeme jablka a buď nastrouháme nebo nakrájíme na drobné kousky. Já preferuji kostičky, protože tolik nepustí šťávu jako při strouhání. Na pánvičku si dáme polévkovou lžíci ghíčka a necháme roztopit.

Na tuk dáme jablko, promícháme a na vyšší stupeň orestujeme. Cca po třech minutách přidáme ořechy (na plátky či menjší kousky) a necháme chvíli dělat společně. Na závěr přidáme i skořici a vše ještě jednou řádně promícháme a necháme všechny ingredience pospojovat. Dejte tomu tak minutku a sporák vypněte.

Servírujeme ideálně do misky, přidáme lžíci ořechového másla a na závěr i goji. To přinese celému pokrmu další zajímavou a výraznou chuť. Zde jej můžeme považovat za náhradu hrozinek.

A je to, přátelé 🙂

Dobrou chuť!