startZačínáte každé pondělí znovu a znovu? Nebo to vždy necháváte na začátek měsíce? Nebo raději až od nového roku? Proč nežačít hned? Je to jednoduché. Dnes tu máme pár tipů, které vám mohou pomoci s velkou změnou. Přečtěte si článek a pusťte se do toho.

 

 

 

Najděte své „Proč“

Já měl to své zodpovězené hned. Nebyl jsem spokojen s tím, jak vypadám a chtěl jsem zhubnout a vrátit se do původní podoby. Máte stejné „Proč“? Nebo máte jiné? Potřebujete zlepšit pleť, mít více energie, zesílit nebo prostě jen žít zdravě? Tohle všechno jsou zajimavá „Proč“ a věřtě, že jich je daleko více, stačí jen chvíli přemýšlet a jistě nějaké najdete.

 

Zbavte se zásob

Některé příspěvny na grasa.cz inspirovali mnoho čtenářů natolik, že se rozhodli zkusit žít podle Paleo nebo Primal životního stylu. A mnoho z těchto čtenářů brzy podlehlo. Podlehlo čokoládkám, špagetám a preclíkům, které zůstali ve špajzu a ledničce. Co tomu předejít tím, že se starých zásob zbavíte? Ne, neházejte je do koše. Jistě máte někoho, kdo se by se kila mouky a stolního cukru ujal, že? Ne, nenabádám vás k tomu, abyste jiným škodili předáním špatných surovin. Ale dokud oni nad změnou neuvažují, tak podobné potraviny jistě uvítají. Nebo se známými vyměnte, případně nabídněte nižší cenu, než v obchodě. Možností je mnoho.

Junk-food

 

Vydejte se na nákup

Zbavili jste se sladkostí a brambůrků a nyní vaše úložné prostory zejí prázdnotou? Vytvořte seznam a jděte nakoupit. Seznam vynikajících řeznictví máme zde a ostatní potraviny do zásoby nakoupíte také velmi snadno. Ovoce, zelenina, ořechy, máslo, koření,  tučná smetana, poctivá čokoláda a tuňák. Dále nesmi chybět vejce, ta jsou pro člověka superzdravá! A nezapomínejte na nákup tuků, těch není nikdy dost. Po takovém nákupu máte na nějakou dobu vystaráno a vždy budete mít po ruce surovinu, ze které se dá docela pěkně najíst.

paleo pantry

 

Přemýšlejte o (ne)výhodách

Čato se diskutuje, jak moc je nízkosacharidová strava drahá. Já si nemyslím, že bych utrácel nějak více. Jím mnohem méně, jídlo mě zasytí a tak často jen snídám a pak až obědo-večeřím. A ruku na srdce, dříve jsem byl živen „mekáčem“, kde meníčko stojí kolem 150 Kč a za chvíli jsem měl stejně hlad. Takže za mě bych řekl, že dražší to není, ale ikdyby tak: nestojí příplatek za prevenci mnoha nemocí včetně obezity, problémů s tlakem, rakoviny a nebo třeba i o osobní spokojenost? Copak byste nevyměnili pár stovek měsíčně za úsměv na tváři, dostatek energie a třeba i komplimentů od ostatních?

Začněte!