Kdo mě alespoň trochu zná, tak moc dobře ví, že s sebou rád nosím nějakou nádobu na pití a že celkově o pitný režim dbám. V posledních týdnech jsem si vyzkoušel další dvě lahve a rozhodl jsem se s vámi o mé zkušenosti podělit.

 

 

 

 

 

Nejčastěji mě sice můžete potkat v ruce s hrnky Keepcup a nebo také mou stařičkou outdoorovou lahví Wenger, ale pro některé příležitosti se hodí i jiné typy lahví. Vybral jsem si rovnou dvě a počítal s různým využitím. Pojdmě se na mé zkušenosti podívat v následujícím srovnání.

Prvním v ringu je Equa plain o objemu 0,6 litru a proti ní se postaví láhev Ohyo, do které se vejde 0,5 litru tekutiny.

Každou z nich jsem využíval trochu jinak, tak jak mi to osobně dává smysl.

IMG_0543

 

Equa mi dělala společnost do auta nebo na sport, když jsem s sebou měl tašku a dostatek prostoru. Dokonce jsem ji s sebou vzal i do města, kde se nosila velmi pohodlně díky přítomnému a pevnému poutku.

IMG_0551

Objem 0,6 se mi zdá jako idální, ale výrobce nabízí i další varianty (velikosti i barvy). Líbí se mi tvrdý a bytelný plast, který lahvi dodá nejen na odolnosti, ale zdá se mi ve výsledku i reprezentativnější a vypadá daleko hodnotněji.

IMG_0549Oproti lahvím Wenger se mi zde líbí užší hrdlo lahve, což je pohodlnější a řekl bych i bezpečnější vzhledem k tomu, že ze širokého hrdla může snáze tekutina vytéct na oděv.

IMG_0552

Dá se využít i na horké nápoje, takže se nemusíte bát, že by plast vyšší teploty nesnel. Naopak u niže uvedené lahve bych toto raději nezkoušel, protože stěny nádoby jsou poměrně tenké.

Ohyo je zase velmi lehká a skladná díky své unikátní konstrukci. Ta připomíná harmoniku a jednotlivé části do sebe zapadají tak, že má láhev se složeném stavu sotva 4 centimetry, v plně roztaženém stavu zhruba 13 centimentrů. Po dopití je tedy snadno uložíte do kabelky či jiných menšich prostor.

IMG_0555

Velikost si můžete snadno upravovat a pokud máte tekutiny třeba jen 3 dcl, tak si jednoduše lahev zasunutím zmenšíte, aby nezabírala tolik místa. Geniální.

IMG_0545

Líbí se mi i praktické brčko, které po vyklopení použijete a snadno opět uzavřete tak, aby lahev dokonale těsnila.

IMG_0544

A ptáte se jakou z nich tedy vybrat? Upřímně řečeno – líbí se mi obě, každá má něco do sebe a každá se dá využít zcela odlišně. Nebo vám bude sedět něco úplně jiného? Podívejte se na kompletní nabídku a dejte vědět, která je ta vaše pravá 🙂