Dnes nás čeká Recenze Sušené maso Biltong / Jerky od Maso Here, kde se podíváme hned na 7 produktů a zhodnotíme, jaká byla moje zkušenost.
Jak celý test dopadl?
Co si myslím o složení?
Proč je za mě sušené maso super svačinka na cesty?
Jaké jsou další produkty Maso Here?
Jak na domácí sušení masa?
To a mnohem více se dozvíte v dnešní recenzi!
OBSAH
Značka Maso Here
Pokud se zajímáte o sušené maso, tak vám jistě značka Maso Here není cizí.
Na jejich Jerky nebo Biltong jste už určitě narazili a my se dnes podíváme hned na několik výrobků, které rozhodně stojí za to.
Příběh značky je docela vtipný a líbí se mi, že dva kluci, co o mase skoro nic nevěděli, se pustili do výroby produktu, na kterém se dá hodně pokazit.
Ale asi to tak mělo být, protože v jejich rodině byla práce s masem tradiční záležitostí.
Pokud vás zajímá celý příběh značky, tak si ho můžete přečíst zde.
Společnost mi je fakt sympatická a moc jí fandím.
Co je sušené maso?
Sušené maso je oblíbená pochoutka z různých druhů masa.
V posledních letech je sušené maso docela trendy záležitost a vypadá to, že se na něm nedá nic zkazit, ale opak je pravdou.
Už jsem měl několik výrobků, kde nebyla dobrá chuť nebo konzistence.
Bylo málo nebo moc kořeněné, případně se úplně drolilo nebo se skoro nedalo ukousnout.
Pokud se na sušené maso podíváme z výživového hlediska, tak je zde velice zajímavá hodnota bílkovin.
Bílkoviny neboli protein jsou důležité pro růst a regeneraci svalů a třeba sportovci určitě každý gram proteinu navíc rádi přivítají.
Ve světě sušeného masa se již tradičně zaběhl pojem Jerky, jenže ono to není úplně přesné označení.
Mnohdy si totiž myslíme, že si pochutnáváme na Jerky, ale přitom baštíme Biltong.
Jak to tedy ve skutečnosti je?
Pojďme se mrknout, jak definují Biltong a Jerky sami experti z Maso Here.
Co je Biltong?
Biltong se nejčastěji vyrábí z masa hovězího, pštrosího nebo antilopího. Dnes se už ovšem setkáme i s variantami z divočiny nebo vepřového masa.
Obvykle se připravuje z plátků syrového masa nakrájených na pruhy podél nebo napříč svalovinou.
Po usušení se teprve maso krájí na malé pásečky, které jsou tak vláčnější a trochu tlustší než jerky.
Co je Jerky?
Američtí indiáni věděli, co je dobré. Jerky je rozhodně jejich výmysl a dneska ho zná skoro každý.
Jerky se nejčastěji dělá z hovězího, případně bizoního, drůbežího či vepřového masa. U nás v eshopu najdeš ale rozhodně i exotičtější kousky. Třeba jerky z losího nebo kančího masa.
V zásadě se sušené maso může rozdělit na dva základní typy – jerky, které pochází z oblasti Severní Ameriky a jihoafrický biltong.
Jerky jsou u nás stále mnohem populárnější a tak se označení „jerky“ vžilo jako obecné označení všech druhů sušených mas.
Recenze Sušené maso Biltong / Jerky od Maso Here – popis produktu a zkušenost
Rozhodl jsem se otestovat hned 7 různých výrobků Maso Here.
Některé z nich jsou naprosto tradiční, klasické…
Jiné zase o něco neobvyklejší, protože obsahují méně známé či používané maso.
A pak je tady i kombinace s ořechy, kterou se nemusíte bát nabídnout návštěvě nebo si vychutnat při večerním sledování filmu.
Nebudeme to natahovat a jdeme na to…
Maso Here – Klokan Biltong
Klokaní maso získává na popularitě, ale řekl bych spíše, že jsme zatím v začátcích a mnoho čtenářů ho třeba ještě nikdy nezkusilo.
Já ho měl jen párkrát v životě, řekl bych, že bych to spočítal na prstech obou rukou.
Takže jsem se na tohle hodně těšil, protože zrovna klokaní sušené maso jsem neměl ještě vůbec.
Maso lehce připomíná zvěřinu, ale špetka koření vás nasměřuje přímo do Austrálie, odkud samotné maso pochází.
Tohle je nejen moc dobrý druh, ale i moc originální, takže s ním naděláte velkou parádu třeba cestou v autě s přáteli, protože tohle ještě zaručeně nikdy nezkusili.
Maso Here – Kančí Biltong
Pokud jsem psal, že mi první druh, tedy Klokaní Biltong, připomínal zvěřinu, tak tady se k ní přímo dostáváme.
Kančí Biltong je za mě jedním z top produktů, které Maso Here vyrábí.
Miluju tu konzistenci, maso je krásně křehké a má lehkou chuť zvěřiny, ale nečekejte žádný extrém.
Ten bychom ale asi ani nechtěli, protože sami dobře víte, že pokud je zvěřina cítit až moc, tak že to nedopadá dobře.
Kořenící směs je stejná, jako u klokaního Biltongu, ale každé chutná ve výsledku trochu jinak.
Zkuste oboje a porovnejte, zda se raději budete držet v našich lesích nebo v exotické Austrálii.
Maso Here – Carolina Reaper Biltong
Pokud máte rádi pálivé, tak tohle musíte zkusit.
Ale bacha, protože tohle je fakt síla.
Před použitím, a to platí u všech druhů, sáčkem zatřepte, aby se obsah pěkně naposledy před konzumací promíchal, a pak se to toho pusťte.
Možná 0,7 % chilli nezní nějak hustě, ale tohle fakt pocítíte 🔥
Maso Here – Hovězí Biltong Česnek
I pro milovníky česneku mám super zprávu.
Hovězí Biltong s česnekem je pecka, a i já patřím mezi velké česnekožravce, takže jsem se dost těšil.
Zároveň jsem se ale trochu bál, protože jsem předtím párkrát nějaké sušené maso s česnekem měl a nedopadlo to vždycky úplně dobře.
Zde se to ale naštěstí povedlo a v Maso Here ukázali, že mají v ruce fakt cit, protože koření je tak akorát.
Není to úplně na první rande, protože i sušený česnek umí navodit známé aroma, ale doma k večernímu filmu nebo na samotu do přírody je to skvělá volba.
Maso Here – Hovězí Biltong Originál
Pokud hledáte originál všech originálů, tak je to právě tenhle.
Tohle je ta nejpřirozenější a nejpřírodnější varianta ze všech.
Sám výrobce o něm mluví jako o „vlajkové lodi“ a ještě aby ne.
Tohle je totiž sušené maso, jak má být.
Žádné kudrlinky, žádné vychytávky, žádné fancy názvy, příchutě, exotika…
Pokud chcete cítit poctivé hovězí maso, tak tady máte super příležitost, protože tady vás nic než špetka koření a maso rušit nebude.
Maso Here – Hovězí Biltong Piri Piri
Uznávám, Carolina Reaper Biltong byla možná pro většinu lidí podpásovka, pálí fakt hodně.
Pokud se ale jemně pikantního sušeného masa nechcete vzdát, tak tohle bude volba právě pro vás.
Kromě příjemné pálivosti tady budete moci ještě furt cítit chuť masa a věřím, že tohle je ta cesta, kterou se vydá většina.
Musím říct, že Carolina Reaper je spíše zážitek, možná trochu výzva a dá se to pěkně hecnout.
Ale tenhle Hovězí Biltong Piri Piri je pro skutečné milovníky pálivého, kteří si ho pořídí, aby si ho maximálně užili.
Dejte si ho, fakt to stojí za to!
Maso Here – Biltong & Kešu Chilli
Tohle pro mě bylo asi největší překvapení, na které jsem se fakt těšil.
Kešu jsou moje oblíbené ořechy a kombinace se sušeným masem a chilli mě fakt zaujala.
Říkal jsem si hned, že tohle bude super snack.
Ostatní druhy jím klidně hned z pytlíčku, protože je to tak nejjednodušší a často se to hodí, pokud rychle potřebujete sáhnout po bílkovinách.
Ale tenhle druh s ořechy jsem si s dovolením nasypal do misky a vychutnal si ho při sledování dokumentu a bylo to fakt super.
Tahle kombinace je navíc obohacená o zdravé tuky z kešu ořechů, takže se těšte na dvojitou dávku energie.
Jaké jsou další produkty a kategorie Maso Here?
Viděli jste, že druhů jsme si prohlédli celkem sedm, ale musím vás upozornit, že tohle je jenom začátek!
Sortiment Maso Here je skutečně široký, takovou nabídku jen tak někde nenajdete.
A určitě to nekončí u Biltong nebo Jerky, ale nabízí i další druhy jako je Droëwors, Masové tyčinky nebo třeba i Vegetariánské varianty.
Limitované edice
Do jejich nabídky patří i limitované edice, které k sušenému masu jdou fakt skvěle.
Prostě seženete ojedinělý druh masa, na které jen tak nenarazíte, vytuníte kořenící směs a je to.
Jak své limitky komentují v Maso Here?
Ochutnali jsme lva, žirafu, kazašského koně, ruského medvěda, japonského žraloka nebo korejskou chobotnici.
A jsou to vážně zážitky, které se těžko popisují. Proto je naší povinností tyhle zážitky nabídnout i dalším.
To jsou naše limitované edice, kde se s těmito druhy masa můžeš potkat i ty!
Jak připravit domací sušené maso
Maso Here nenabízí jen hotové produkty, ale rádi vám pomůžou i s takovým menším domácím experimentem.
Pokud jste se někdy ptali, jak si doma udělat sušené maso, tak Maso Here zná odpověď.
Mají pro vás totiž připravenou sadu neboli box, který vám pomůže připravit domácí sušené maso.
Pokud netrváte mít na to komplet sadu, tak lze samozřejmě zakoupit jednotlivé omáčky, koření atd. samostatně.
Grilování
Další kategorií jsou vychytávky na grilování, zde jsou to spíše nejrůznější dochucovadla, jako jsou omáčky, kořenící směsi, chutney, sójovka, uzená sůl a další.
Tady asi není dále co dodávat, prostě teď bude mít vaše grilovačka úplně jiný rozměr!
Dárkové Jerky / Biltong balíčky
Tohle mě hodně zaujalo, protože mám rád, když dárky dávají smysl, a navíc jsou originální.
No… a kdy jste naposledy dostali krabici sušeného masa nebo sadu na domácí sušení?
Tady můžete krásně vybrat pořádnou dávku a věřím, že tím obdarovaného pěkně nadchnete.
Recepty a Blog
Když jsem se proklikl na dále, tak se mi na chvilku snad zastavil dech.
Mají zde totiž recept na domácí Big Tasty omáčku.
A kdo zná moje fast food choutky, tak moc dobře ví, že „big tejstíček“ je moje volba číslo jedna.
Ta omáčka je legendární, docela originální, a hlavně se těžko napodobuje,
No, takže tady mají super recept, jak toho dosáhnout.
Je jednoduchý, rychlý a zdravější než originální verze.
A takových tipů tady mají hned několik…
Recenze Maso Here – hodnocení a zkušenost zákazníků
E-shop Maso Here má opravdu skvělé recenze od zákazníků.
Hodnocení je skutečně parádní, na portálu Heuréka dosahuje 97 %.
To už je fakt pořádná pecka.
Zákazníci si nejčastěji chválí:
- originální druhy sušeného masa
- široký sortiment
- možnost zakoupit sadu pro výrobu doma
- dárkové balíčky
- rychlé doručení
- celkovou přívětivost e-shopu
Mrkněte sami…
E-shop Maso Here a doprava zdarma
E-shop Maso Here mě mile překvapil a moje zkušenost s ním je velmi dobrá.
Orientace je totiž fakt jednoduchá, protože se navigujete dle horní lišty, která má jen pár položek, a navíc jsou všechny jednoznačně pojmenované.
Pak už si jen vyberete, co vás přesně zajímá a vybíráte.
Moc se mi líbí, že každý produkt má své vlastnosti hezky popsané. Nejen že je obsah plný zajímavých informací, ale i je použit krásný a mnohdy vtipný jazyk.
Závěrečné hodnocení obchodu?
Snad jen… Kéž by byl takhle dobře zpracovaný každý e-shop.
Doprava zdarma na e-shopu Maso Here je nad 1500 Kč.
To je vlastně prima hranice, protože sušené maso se dá koupit hezky do zásoby nebo když tam přihodíte nějaký dárkový balíček, tak se nad limit dostanete a můžete se těšit na doručení zadarmo.
Vybrat si můžete hned z několika dopravců, jako je Zásilkovna, Česká Pošta, doručení na adresu kurýrem nebo osobní odběr na Praze 7 či v Hradci Králové.
Za mě bylo doručení úplně v pohodě – rychlé a vše bylo bezpečně zabaleno.
Závěrečné hodnocení recenze Sušené maso Biltong / Jerky od Maso Here
Nejčastější otázky – recenze Sušené maso Biltong / Jerky od Maso Here
.
.
.
.
.
Líbila se vám recenze Sušené maso Biltong / Jerky od Maso Here Tak mrkněte i na další články…
- Recept na Chaffle – Sýrové Waffle (Low Carb, Keto)
- Recenze: GRIZLY Sušené hovězí maso Natural – Jerky
- Recept: Neprůstřelný vývar – ideální snídaně?