Hele, fakt mě nekamenujte, ale tohle je bomba. O vývarech jsem toho napsal a navyprávěl docela dost.

Za mě jasná superpotravina a jedno z jídel, které by měl pravidelně konzumovat každý.

Pokud vás zajímá 5 důvodů, proč pít vývar každý den, tak mrkněte na můj starší článek. Ale pokud vás zajímá, co to je vlastně ten Neprůstřelný vývar a jak na něj, tak čtěte dál!


Recept je vlastně docela primitivní
, co budete na jednu porci potřebovat?

  • Vývar – 200 ml
  • Máslo – 30 g

Dále pak určitě nezapoměňte na vhodný hrnek a mixér. Já osobně teď používám takový obyč šlehač za pár korun. Je malý, lehký, vejde se pomalu do kapsy a výkon má dostačující. Můžete si ho tak vzít klidně sebou i na dovolenou, na hory, kamkoliv… Navíc se jen opláchne a je hotovo, nemusíte nic složitě vymývat atd. 

Co se hrnku týká, tak doporučuji vždy tak o třetinu větší, než použijete vývaru, aby vám při mixování nevymaloval celou kuchyň 🙂

Během týdne skladuji připravený vývar ve skleničkách v lednici, kde používám nejčastěji sklenky právě o objemu 200 až 250 mililitrů.

Ohřejte vývar a v mixéru smíchejte s máslem ideálně v bio kvalitě. Ehm a je hotovo 😂

Možná si teď říkáte, že jsem se asi po*ral nebo přinejmenším zbláznil, ale níže vám popíšu, proč takový „drink“ zařadit do jídelníčku, kdy a přidám ještě nějaké tipy.

 

 

Ideální snídaně – rychlá a výživná

Co si budeme povídat, často po ránu honíme každou minutu. Ano, řešením by bylo vstát o pět, deset nebo i klidně šedesát minut dříve, ale vždy když toto s někým řeším, tak slyším plno důvodů, proč to prostě nejde. Takže tato superrychlá snídaně je hotová za minutu!

 

Zahřeje, zasytí

Potřebujete teplou snídaní? Tak toto je pro vás ideál. Kromě toho, že skvěle chutná, tak vás krásně zahřeje a dodá energii na celé dopoledne.

 

Pokud nestíháte doma, můžete pít cestou do práce

No jo… já vím, nestíháte to doma ani vypít. Ok, popadněte svůj termohrnek, nalijte to do něj a srkejte cestou do práce. Nikdo nic nepozná, budete vypadat jako běžný kafíčkář 😬

 

Nebojte se experimentovat

  • přidejte extra špetku soli pro doplnění minerálů
  • přidejte odměrku kolagenu (to by měl zvážit každý – mrkněte proč)
  • místo másla použijte ghí – pokud máte problémy s laktózou, tak je to super volba (ale výsledek nebude tak krásně krémový)

 

Tipy a triky

  • samozřejmě můžete ohřát vše spolu a tím rychleji máslo rozpustit
  • nabízí se i možnost ohřevu v mikrovlnce, ale já nejsem úplně mikrovlnkovej typ 🤔
  • dávejte bacha na nadměrnou konzumaci – máslo je kalorické a tím, že to skvěle chutná, tak byste to chtěli pít 100% celý den… jeden hrnek denně stačí, jasný? 😉

 

 

No a zbytek nechám na vás, dobrou chuť!

 

_______________

 

Kam dál?