IMG_2604V pořádí druhý Dezert na víkend bude z velké části ovocný. Na slunečné sobotní či nedělní odpoledne si dáme tentokrát něco lehčího a moc dobře vím, že banán v kombinaci s jablkem a skořicí nikdy nezklame. Tento dezert představuji jako dobrotu například po obědě, ale sám jsem otestoval, že se může jednat i o vynikající snídani, která dokáže vykouzlit úsměv hned po ránu.

 

 

Z níže uvedených surovin připravíte zhruba 16 palačinek a uděláte tak radost 4 lidem. To v případě zákusku. Pokud budete servírovat jako snídani, tak jiste budou syti dva nebo tři lidé.

 

Suroviny

 

Vejce – 4 ks

Banán – 2 ks

Jablko – 1 ks

Máslo – cca 50 g

Skořice – 1 polévková lžíce

Vlašské ořechy – 2 polévkové lžíce

Med – 1 polévková lžíce

 

Jak jste mohli vidět i v předchozích receptech, tak se nerad s vařením či pečením příliš zdržuji a zakládám si na jednoduchosti, takže i dnes to bude bleskovka.

Banány vložíme do kuchyňského mixéru a během několika sekund vytvoříme kašovitou směs, do které poté přidáme vajíčka a opět důkladně promícháme. Na rozpálenou pánev s máslem nalijeme výsledný mix. Já raději volím menší palačinky, protože s nimi lze lépe manipulovat a otáčet je.

IMG_2593

Smažíme dozlatova, poté obrátíme. Takto zpracujeme veškerou směs a postupně vytvoříme zhruba 16 palačinek.

IMG_2595

V době smažení nakrájíme jablko na menší kousky, které následně na másle osmahneme. Zde je dobré dávat pozor, aby ovoce neztratilo šťávu. Doporučuji použít více másla, které jablku dodá skvělou chuť. Po chvilce smažení přidáme skořici, nasekané vlašské ořechy a promícháme. Zhruba půl minuty před koncem smažení přidáme med a ještě jednou promícháme.

Nyní máme hotovo. Stačí tedy na palačinky nanést směs, která by měla být krásně vláčná a chutí připomínat štrůdl.

IMG_2598

Servírovat můžeme ihned a nebo až po vychladnutí, záleží jen na vás.

IMG_2599

Jak vám chutnalo? Podělte se o vaše dojmy se v komentářích.

Pěkný víkend přeje Michal.

Zaujal vás článek? Tak to se vám bude líbit i moje kniha.

Superčlověk - Najdi nejlepší verzi sebe sama

Comments are closed.