V pořádí druhý Dezert na víkend bude z velké části ovocný. Na slunečné sobotní či nedělní odpoledne si dáme tentokrát něco lehčího a moc dobře vím, že banán v kombinaci s jablkem a skořicí nikdy nezklame. Tento dezert představuji jako dobrotu například po obědě, ale sám jsem otestoval, že se může jednat i o vynikající snídani, která dokáže vykouzlit úsměv hned po ránu.
Z níže uvedených surovin připravíte zhruba 16 palačinek a uděláte tak radost 4 lidem. To v případě zákusku. Pokud budete servírovat jako snídani, tak jiste budou syti dva nebo tři lidé.
Suroviny
Vejce – 4 ks
Banán – 2 ks
Jablko – 1 ks
Máslo – cca 50 g
Skořice – 1 polévková lžíce
Vlašské ořechy – 2 polévkové lžíce
Med – 1 polévková lžíce
Jak jste mohli vidět i v předchozích receptech, tak se nerad s vařením či pečením příliš zdržuji a zakládám si na jednoduchosti, takže i dnes to bude bleskovka.
Banány vložíme do kuchyňského mixéru a během několika sekund vytvoříme kašovitou směs, do které poté přidáme vajíčka a opět důkladně promícháme. Na rozpálenou pánev s máslem nalijeme výsledný mix. Já raději volím menší palačinky, protože s nimi lze lépe manipulovat a otáčet je.
Smažíme dozlatova, poté obrátíme. Takto zpracujeme veškerou směs a postupně vytvoříme zhruba 16 palačinek.
V době smažení nakrájíme jablko na menší kousky, které následně na másle osmahneme. Zde je dobré dávat pozor, aby ovoce neztratilo šťávu. Doporučuji použít více másla, které jablku dodá skvělou chuť. Po chvilce smažení přidáme skořici, nasekané vlašské ořechy a promícháme. Zhruba půl minuty před koncem smažení přidáme med a ještě jednou promícháme.
Nyní máme hotovo. Stačí tedy na palačinky nanést směs, která by měla být krásně vláčná a chutí připomínat štrůdl.
Servírovat můžeme ihned a nebo až po vychladnutí, záleží jen na vás.
Jak vám chutnalo? Podělte se o vaše dojmy se v komentářích.
Pěkný víkend přeje Michal.