V dnešním dílu Dezert na víkend si připravíme něco opravdu rychlého a dokonce bez pečení. Než se nadějete, tak bude hotovo a vy můžete věnovat ušetřený čas rodině a odpočinku.
Základem je opět kakao v kombinaci s kokosovým olejem, stejně jako tomu bylo v první dílu dezertového seriálu. Tentokrát se ale jedná o zákusek podávaný za studena a jistě se bude skvěle hodit při teplém letním posezení.
Suroviny
Kokosový tuk nebo máslo – 2 hrnky
Kakao – 1 hrnek
Vlašské ořechy – 1 a 1/2 hrnku
Med – 1/3 hrnku
Jak již jsem zmínil v úvodu, tento dezert je opravdová rychlovka. Dovolil bych si dnešní čokoládovou pochoutku nazvat „pětiminutovkou“, protože příprava je opravdu blesková.
Do mísy dáme dva hrnky kokosového tuku nebo másla, každá varianta bude chutnat trochu jinak, stačí se rozhodnout, zda máte chuť na kokosové aroma a chuť nebo nikoliv. Doporučuji chvíli šlehat, aby byl tuk více nadýchaný. Následně přidáme hrnek neslazeného kakaa a dokonale promícháme.
Vlašské ořechy nasekané na menší kousky přidáme společně s medem a opět mixujeme.
Nyní směs rozdělíme do misek. Nebojte se, pokud vám směs připadá moc řídká, protože nyní nádoby vložíme minimálně na 30 minut do lednice a počkáme na vychlazení.
Toto množství bych rozdělil do 6 porcí, které budou vypadat nevelce, avšak dezert je velmi hustý a věřte, že vás zasytí.
Dobrou chuť, přátelé.