IMG_2364

V dnešním dílu Dezert na víkend si připravíme něco opravdu rychlého a dokonce bez pečení. Než se nadějete, tak bude hotovo a vy můžete věnovat ušetřený čas rodině a odpočinku.

 

 

 

 

 

Základem je opět kakao v kombinaci s kokosovým olejem, stejně jako tomu bylo v první dílu dezertového seriálu. Tentokrát se ale jedná o zákusek podávaný za studena a jistě se bude skvěle hodit při teplém letním posezení.

 

Suroviny

Kokosový tuk nebo máslo – 2 hrnky

Kakao – 1 hrnek

Vlašské ořechy – 1 a 1/2 hrnku

Med – 1/3 hrnku

 

Jak již jsem zmínil v úvodu, tento dezert je opravdová rychlovka. Dovolil bych si dnešní čokoládovou pochoutku nazvat „pětiminutovkou“, protože příprava je opravdu blesková.

IMG_2352

Do mísy dáme dva hrnky kokosového tuku nebo másla, každá varianta bude chutnat trochu jinak, stačí se rozhodnout, zda máte chuť na kokosové aroma a chuť nebo nikoliv. Doporučuji chvíli šlehat, aby byl tuk více nadýchaný. Následně přidáme hrnek neslazeného kakaa a dokonale promícháme.

Vlašské ořechy nasekané na menší kousky přidáme společně s medem a opět mixujeme.

IMG_2360

Nyní směs rozdělíme do misek. Nebojte se, pokud vám směs připadá moc řídká, protože nyní nádoby vložíme minimálně na 30 minut do lednice a počkáme na vychlazení.

IMG_2367

Toto množství bych rozdělil do 6 porcí, které budou vypadat nevelce, avšak dezert je velmi hustý a věřte, že vás zasytí.

IMG_2368

 

Dobrou chuť, přátelé.