2

Královna mezi řeznickými prodejnami? Mnoho foodies by ji tak jistě nazvalo. Má to však jeden háček, není to žádná prodejna, ale „krámek“. Ano, přesně tak je nazývána samotnými provozovateli, kteří se odlišují od konkurence v mnoha věcech. Pojdmě si prozradit více.

 

 

 

Pokud budeme chtít narazit hned v úvodu článku na menší zvlášnost, tak si povíme pár slov o samotném majiteli. Pochází  totiž Anglie. Ale nemějte strach, na poli české gastronomie se nejedná o žádného začátečníka. Je jím sám Paul Day, šéfkuchař Sansho.

3

Další odchylkou od zažitých zvyků je název, který je netradičně v cizím jazyce. Překládá se jako Společnost opravdového masa. Opravdové maso není v běžném prodeji žádnou samozřejmostí. V The Real Meat Society se však maso servíruje z takzvaných štastných zvířátek.

Na webových stránkách je jednoduše, ale výstižně popsáno, o jaké tvory se jedná:

„Mít pohyb, užívat si sluníčka a ráchat se v kalužích. Naše zvířata jsou šťastná, žijí ve vlastních rodinách, sají mateřské mléko, jak dlouho potřebují a rostou tak, jak se jim chce.“

Zaručený původ masa ze zvířat, která žila přirozeným životem, žádná antibiotika a podobné „speciality“. Farmáři dodávají to nejlepší, co mají. Kvalitou se může rovnat málokdo.

5

Nezní to skvěle? V této době se jedná o nadstandardní službu, díky které TRMS získalo skvělou pověst.

Krámek je poměrně malých rozměrů, ale každý centimetr je využit a neplýtvá se tak místem. Po překročení práhu se ocitnete tváří v tvář řezníkovi, který dokonale zná místní sortiment a rozhodně se nejedná o „leklou rybu“. Aktivní přístup je zde samozřejmostí a personál hned nabízí první důvod, proč se do prodejny vracet.

Nabídne, poradí a nakonec, když natahujete ruku pro nákup vás i potěší. Dostanete totiž hezkou papírovou tašku s nálepkou, žádný laciný igelitový pytlík. Přesně takhle se zákazníkům dává najevo, že si jejich přítomnosti společnost váží.

8

Sortiment je široký a zakoupíte tu to nejlepší, co si jen můžete přát. Pokud nejste rozhodnuti, jaké lahůdky si chcete domů odnést, tak si ve výloze, která sousedí s chodníkem, můžete vybrat své vysněné kousky. Není to tradiční řešení, ale mně se moc líbí. Pak stačí jen nakouknout dovnitř a zasypat řezníka objednávkou.

4

Kromě masa jako takového, nechybí nejrůznější klobásky, slanina a vejce z volného chovu. Stejně jako tomu bylo i v prodejnách z minulých dílů, tak i tentokrát narazíme na široký doplňkový sortiment. Sušené houby, oleje, vína, mléčné výrobky a nebo také knihy.

6

11

Pokud by se vám nechtělo do krámku, tak můžete zajít na farmářské trhy Náplavka, kde personál nepřehlídnete díky zajímavému „grill trucku“, kde v postarším Land Roveru připravují dobroty pro návštevníky.

Komuniakce se zákazníky je na velice dobré úrovni i na sociálních sítí. Sledovat můžete Facebook a nebo Twitter, kde se dozvíte to nejduležitější, co se ve Společnosti opravdového masa děje.

The Real Meat Society se v boji o řeznický trůn statečně drží a zdá se, že má před ostatními náskok, který se bude dohánět těžko.

otevírací doba
ÚT-ST 11:00-18:00 hodin
ČT-PÁ 11:00-19:00 hodin
SO 9:00 – 13:00 hodin
 
The Real Meat Society
Náplavní 5
Praha 2
120 00
 
telefon: 271 735 644
e-mail: info@trms.cz
http://www.trms.cz