IMG_4065Předchozí seriály o dezertech a řeznictvích dosáhly mety deseti dílů a s tím nadešel čas i na začlenění nové série článků. Mám velice rád dobrou kávu a máme to štěstí, že i v České republice najdeme mnoho míst, kde si určitě na kávě pochutnáme. Vítejte u prvního dílu Kam na kávu, kde se podíváme do populárního EMA Espresso Baru.

 

 

Pravdou je, že EMA byla otevřena poměrně nedávno, konkrétně prvního července, ale důležité je zmínit, že se v podstatě nejedná o žádného nováčka, jelikož je mladším sourozencem známého Café Lounge v Plaské ulici na Praze 5. To přináší výhodu při používání věrnostní kartičky, se kterou získáváte razítka z obou kaváren.

IMG_4066

Espresso bar je u nás poměrně novým konceptem, kde se nejedná o úplně klasickou kavárnu, ale celý prostor je mírně odlišný. Vyzývá k nahlédnutí do řemesla baristů, kteří sice operují za barem, ale máte s nimi velice blízký kontakt a tak můžete koukat doslova pod ruce a snadno si proces prohlédnout a komunikovat s nimi.

IMG_4067

Interiér je světlý a, dle mého názoru, moc hezký. Někteří z vás si díky židličkám mohou vzpomenout na školní léta, kdy jste měli možnost sedět na podobných kusech nábytku. Uprostřed nepřehlédnete velký stůl, který přímo vybízí k navazování kontaktu s dalšími osobami, s nimiž se společně občerstvujete. Pokud byste vyžadovali více soukromí, tak není problém, protože u prosklené výlohy se můžete posadit k menšímu stolku a nebo také k baru u zdi, kde se nacházejí i police plné sortimentu, jenž má s kávou mnoho společného.

IMG_4073

Jedná se o mlýnky či jiné potřeby pro přípravu kávy, dále pak známé hrnky Keep Cup a nebo také kniha Petry Veselé, kde se dozvíte to nejdůležitější o kávě a možnostech její přípravy.

Kávy z pražíren La Boheme Cafe a jb kaffee chutnají skvěle a mají zde hlavní slovo. To však neznamená, že si zde neobjednáte i kávy z jiných pražíren. Příkladem mohou být Bonanza, Five Elephant, Workshop nebo Has Been Coffee.

IMG_4068

Kromě espressa zde samozřejmě najdete i jiné kávy připravované z něj a nebo také filtrované pochoutky. Rozhodně nebojte se zeptat baristů a nechat si poradit, protože personál je tu opravdu příjemný a navíc zkušený, takže se o kávě dozvíte opravdu mnoho.

IMG_4077

EMA je moderní a to dokazuje i počtem kanálů, kde ji najdete. Navštivte Facebook nebo Twitter a sledujte tak nejžhavější novinky.

Dost bylo slov, ochutnejte sami. Ptáte se kde? V blízkosti „Masaryčky“, ale pozor, otevřeno je pouze ve všední dny!

 

EMA Espresso Bar
otevírací doba:
PO – PÁ 8:00 – 18 hodin
 
Na Florenci 3
Praha 1
110 00
 
www.emaespressobar.cz