V posledních letech jsem si velice oblíbil Boršč a kdykoliv mám příležitost, tak si ho rád dám. Nikdy jsem ho ale předtím sám nevařil a tak jsem si řekl, proč to nezkusit 🙂
A jaký je výsledek? Perfektní, moc jsem si pochutnal!
Říká se, že Boršč snese hodně a opravdu je jeho složení a poměr surovin velmi variabilní. A to se mi líbí! 🙂 Nejsem úplně ten typ, co by se páral s odměřováním a vážením.
Takže, co snesl můj 5 litrový pomalý hrnec? 🙂
- 5 ks řepy
- 900 gramů hovězího masa
- 3 mrkve
- 2 cibule
- 500 gramů kysaného zelí
- 3 rajčata
- půlku celeru
- 4 bobkové listy
- 6 kuliček nového koření
- 10 kuliček černého pepře
- 2 PL himalájské soli
- zakysaná smetana (Primal, Low carb)
- cca 1 litr vodou (aby bylo vše ponořené, lze použít i vývar)
Posup je velmi jednoduchý, stejně jako vždy u pomalého hrnce. Všechny ingredience nakrájíme a naházíme dovnitř 🙂 Doba krájení všech surovin je cca 15 minut a pak už si jen užíváte, bez jediného míchání, skvělou vůni v domácnosti…
Pro Boršč jsou typické větší kusy a jsou lepší i do pomalého hrnce, protože se například zelenina nerozvaří.
Doba vaření je 4-6 hodin, záleží na typu pomalého hrnce a dále pak třeba i na tom, jestli použijete vývar či nikoliv. Doporučuji tedy cca po 4 hod. sundat poklici a okoštovat. Na každou porci pak naložíme lžíci zakysanci (Primal, Low carb) a … Dobrou chuť!
Zajímají vás další recepty pro pomalý hrnec? Mrkněte sem do odkazu, zde jich je snad milion. No dobře, milion ne, ale jsou fakt perfektní!!! 😉