Když jsem Aeropress před lety viděl poprvé, tak jsem se hned zamiloval. Je to vlastně kus plastu. Je navíc docela ošklivý. Nic moc cool a sexy.

Mezi ostatními kávovary tak trochu ošklivé káčátko. A přesto se zamiloval… 🙂

Aeropress je prostě super. Kávu v něm připravit může být naprosto triviální, a nebo si můžete hrát a se svou kávou se pořádně pomazlit. Tu druhou možnost objevil v podstatě celý svět a konají se v přípravě kávy v tomto zařízení turnaje v mnoha zemích. Doba extrakce, teplota vody, intenzita a četnost míchání, použitá metoda a mnoho dalšího ovlivňuje výslednou chuť kávy.

Byl ale původní záměr takový? Jak se vůbec myšlenka na Aeropress zrodila? Nešlo přeci jen původně o to, aby se káva dala udělat co nejrychleji a nejpohodlněji? Jak se výrobce frisbíčka dostal až ke kávovaru a jak probíhal vývoj? A co když původní Aeropress měl vypadat úplně jinak?

Mrkněte na minutový trailer, kde si přivoníte k celkové atmosféře díla…

Velkou část příběhu vypráví sám vynálezce Alan Adler, který tak trochu nevědomky poskytl celému kávovému světu neskutečně silnou zbraň a možná jej ani nenapadlo, jakou vlnu jeho nástroj může způsobit. Mám ale takový pocit, že za celkový úspěch Aeropressu může tak trochu právě Alanova tvrdohlavost a jinakost, díky které dotáhl projekt Aeropress do konce a prosadil jej na trhu.

Dost bylo řečí, na dokument určitě mrkněte, stojí za ním totiž Aleš a Radek ze skvělého projektu europeancoffeetrip.com a celých 45 minut stojí fakt za to!

Kluci odvedli fantastickou práci a já dávám rozhodně jedničku s hvězdičkou. Nesnaží se totiž o vyumělkovanou ódu na Aeropress, ale o reálný náhled do kávového světa, kde je upřímnost a často tvrdý střet s realitou na denním pořádku.

Shlédnout dokument na www.aeropressmovie.com