Krabičky a rozvoz jídel hýbou světem, ale ne vždy splňuje nabídka všechny požadované parametry.
Někdy je průšvih celkově v kuchyni a jídelníčku, jindy nás zase čekají nekvalitní a levné suroviny. Problémem může být i samotná cena a nebo nedostupnost. Podíval jsem se na zoubek pražské společnosti Nutric Bistro, která z mého pohledu ve všech zmíněných parametrech kraluje.

Moře práce, málo volného času na vaření nebo nepříliš vysoká zručnost v kuchyni – to jsou nejčastější důvody, proč si někteří lidé nevaří a raději sáhnou pro pomocnou ruku, teda spíš pro pomocnou krabičku 🙂

Nutric Bistro je na našem trhu už několik let a prošlo velkými změnami. Nyní se soustředí pouze na rozvoz krabiček a vypadá to, že jim to docela jde… 🙂

Nabízí hned několik stravovacích programů (Low carb, Whole30, Fit a Vegetarian), z nichž mi první tři dávají velký smysl a dneska se mrkneme právě na jídla z nich.

Ještě něž se vrhneme na hodnocení a rozbor jednotlivých pokrmů, tak si řekneme, jak to celé vlastne funguje. Proces je jednoduchý, stačí si zvolit jen

  • Vhodný program
  • Počet jídel denně
  • Dny v týdnu
  • Trvání
  • Velikost porcí
  • Doprava

    Cena

No a pak objednáte a čekáte na pecky, co vám začnou chodit. Jídelníček je vždycky znám na aktuální a následující týden.
Já jsem si jídla vyzvedával na výdejním místě, jedno mám totiž cestou z kanceláře a zabralo mi to tak tři minuty navíc, což přesně splňuje to, co bych očekával. Nechci nikde čekat, nikam dojíždet. Prostě chci vyzvednout jídlo při cestě a netrávit tím mládí 😀

Jak v Nutricu vaří? Principy a standardy jsou jednoduché a jasné. Jak svou kuchyni popisují oni sami?

  • Jídla připravujeme z čerstvých základních a sezónních potravin v nejvyšší dostupné kvalitě.  U masa to znamená bio nebo farmářskou kvalitu. V případě hovězího používáme pouze to nejlepší 4 týdny vyzrálé maso.
  • Vybíráme a připravujeme jídlo takovým způsobem, aby toto jídlo bylo co nejvíc výživné a naopak jsme snížili obsah antinutrientů.
  • Jídlo nedoslazujeme cukrem ani umělými sladidly a nedochucujeme glutamáty.
  • Nepoužíváme žádné polotovary ani ultrazpracované průmyslové produkty.
  • Nezahušťujeme jídlo pšeničnou moukou ani mléčnými produkty. Místo toho raději zahušťujeme rozvařenou zeleninou nebo kokosovým mlékem.
  • Při přípravě používáme pouze kvalitní tuky. Vaříme na olivovém, kokosovém oleji nebo přepuštěném másle.
  • Jídla připravujeme jako výživově vyvážené, aby Vám nechyběly žádné vitamíny, minerály a stopové prvky.

Low carb menu
Snídaně – Vaječná frittata se slaninou a zeleninou
Oběd – Vepřová žebírka pečená v kokosovém mléku v květákovou kaší
Večeře – Oopsie burger s hranolkami z batátů, dýně a mrkve

V tomto dni mi nejvíce chutnali burgery, byly dobré, všechno k sobě krásně pasovalo. Trochu mi k tomu chyběl nějaký dip, majonéza, guacamole nebo tak. Žebra byla fajn a květákové pyré zajímavé. Frittata je klasika, nejde na ní moc zkazit, salátek jsem ještě vytunil oliváčem a trochou balsamica. 8/10

Low carb menu
Snídaně – Lívance z krémového sýru
Oběd – vepřový vývar, Pečený losos na bylinkách s brokolicovo-avokádovou kaší
Večeře – Cuketové špagety s kuřecím masem a baby špenátem

Lívance? Naprostá pecka. Chutné, syté, prostě akorát. Losos byl v pohodě, jen prostě ryba by za mě měla být vždy čestvá a nejlépe byste si ji měli udělat sami, což u krabiček moc nejde, že jo 🙂 V rámci možností, přepravy atd byla ok. Cuketových špaget jsem se trochu bál, aby nebyly nudné a bez chuti. Ale byly moc fajn, dobře dochucené, výrazné, maso taky ok. 9/10

Whole 30 menu
Snídaně – Míchaná vejce s loupanými krevetami
Oběd – Pomalu pečený bůček se salátem z máslové dýně
Večeře – Kuřecí vývar, Cuketové špagety aglio olio e peperocino

U vajíček mě překvapila pocitová čerstvost a nadýchanost, jako bych je právě stáhl z pánve. Krevety ok, možná bych se nebál je maličko více dochutit, aby byly trošičku „zábavnější“. Bůček s dýní mě naopak bavily dost, prostě pohoda, vše akorát. Cuketové špagety byly dost výrazné – mně to nevadilo, ale dovedu si představit, že mnoha lidem by už to mohlo připadat hodně. 8/10

FIT menu
Snídaně – Zapékané brambory se zeleninou
Oběd – Čočka s uzenou krkovicí, volským okem, okurkou
Večeře –  Hovězí burger se zeleninovými plackami

Ochutnal jsem i FIT menu, které je určeno pro aktivní lidi, co chtějí více sacharidů. Musím říct, že takhle dobrou čočku jsem dlouho neměl, fakt skvělá. Hovězí burger byl taky super. Brambory ke snídani byly fajn, jen mi chybělo nějaké masiko, ale to já bych mohl furt. Toto menu mě docela dost překvapilo a myslím, že kdyby každý jedl aspoň takto, tak by to byla paráda. 8/10

Jídla od Nutricu mě celkově dost baví – prostě kvalitní a chutné jídlo. Pokud nemáte dostatek času si vařit doma, nevěříte svým kuchařským schopnostem nebo prostě chcete změnu, tak Nutric zkuste. Poznáte nové chutě, minimálně na chvíli si zjednodušíte život a dost dobře se nadlábnete!