Kdo by se snad bál, že v samotném centru Prahy se nedá sehnat kvalitní maso a uzenina, tak si nyní může oddychnout, protože v dnešním dílu Kam pro maso? tu máme prodejnu, jenž sídlí na Uhelném trhu přímo v srdci hlavního města.
Jméno Hynek Cibulka by se spíše hodilo na zelináře, ale pan majitel se vydal jinou cestou a stará se o provozovnu, kde jsou hlavním zbožím uzeniny a masné výrobky.
Obchůdek je poměrně malých rozměrů a narovinu říkám, že opravdu nepraská ve švěch, jako některé jiné. Ale proč by také měl? Vždyť Cibulka se zaměřuje na kvalitu, nikoliv na kvantitu. A to se mi velmi líbí. Nenabízí nijak zvlášť široký sortiment, ale zato méně produktů, které jsou prvotřídní kvality.
Povídá se, že historie podniku sahá až do roku 1842. Více než 170 let existence svědčí o tom, že majitelé svou práci odváděli dobře a tohoto se drží i pan Hynek Cibulka, v jehož obchůdku se neustále tvoří fronty.
Ne, prodavačky nejsou pomalé. To výrobky jsou tak chutné, že dveřmi vstupují neustále nové tváře, které se ihned po vstupu rozzáří.
Nutno podotknout, že se nejedná o masnu, ale uzenářství, takže narazíte na uzeninu a masné výrobky, ale maso jako takové v prodejně nehledejte.
Velké množství klobás, uzených kousků masa, salámů a jiných chuťovek doplňuje i nabídka kvalitních sýrů, foie gras, konzerv a narazíte i na nabídku čerstvého pečiva a nápojů.
Ceny jsou velmi sympatické, stejně jako celý podnik. Drží si svou tvář a vkládá veškeré úsilí do spokojenosti zákazníků. Toc hválím a uzenářství pana Cibulky rozhodně doporučuji.
otevírací doba: PO – ČT 7:30 – 18:00 hodin PÁ 7:00 – 18:00 hodin SO 8:30 – 13:00 hodin Uzenářství Hynek Cibulka Uhelný trh 413/8 Praha 1 – Staré město 110 00 telefon: 224 215 253