IMG_3130Kdo by se snad bál, že v samotném centru Prahy se nedá sehnat kvalitní maso a uzenina, tak si nyní může oddychnout, protože v dnešním dílu Kam pro maso? tu máme prodejnu, jenž sídlí na Uhelném trhu přímo v srdci hlavního města.

 

 

Jméno Hynek Cibulka by se spíše hodilo na zelináře, ale pan majitel se vydal jinou cestou a stará se o provozovnu, kde jsou hlavním zbožím uzeniny a masné výrobky.

Obchůdek je poměrně malých rozměrů a narovinu říkám, že opravdu nepraská ve švěch, jako některé jiné. Ale proč by také měl? Vždyť Cibulka se zaměřuje na kvalitu, nikoliv na kvantitu. A to se mi velmi líbí. Nenabízí nijak zvlášť široký sortiment, ale zato méně produktů, které jsou prvotřídní kvality.

IMG_3132

Povídá se, že historie podniku sahá až do roku 1842. Více než 170 let existence svědčí o tom, že majitelé svou práci odváděli dobře a tohoto se drží i pan Hynek Cibulka, v jehož obchůdku se neustále tvoří fronty.

IMG_3141

Ne, prodavačky nejsou pomalé. To výrobky jsou tak chutné, že dveřmi vstupují neustále nové tváře, které se ihned po vstupu rozzáří.

Nutno podotknout, že se nejedná o masnu, ale uzenářství, takže narazíte na uzeninu a masné výrobky, ale maso jako takové v prodejně nehledejte.

IMG_3133

Velké množství klobás, uzených kousků masa, salámů a jiných chuťovek doplňuje i nabídka kvalitních sýrů, foie gras, konzerv a narazíte i na nabídku čerstvého pečiva a nápojů.

IMG_3137

Ceny jsou velmi sympatické, stejně jako celý podnik. Drží si svou tvář a vkládá veškeré úsilí do spokojenosti zákazníků. Toc hválím a uzenářství pana Cibulky rozhodně doporučuji.

 

otevírací doba:
PO – ČT 7:30 – 18:00 hodin
PÁ 7:00 – 18:00 hodin
SO 8:30 – 13:00 hodin
 
Uzenářství Hynek Cibulka
Uhelný trh 413/8
Praha 1 – Staré město
110 00
 
telefon: 224 215 253