IMG_5452Vydatná snídaně nebo sladká tečka po obědě? Vafle mohou posloužit k obojímu, pochutnáte si kdykoliv. Recept je to velmi snadný a každý si ho může upravit sám. Tato várka je Paleo, ale přidáním slehačky nebo mascarpone krému ve chvilce změníte v Primal verzi.

 

 

Na vafle jsem si brousil zuby už nějakou dobu a dnes jsem se rozhodl výrobu zdokumentovat a podělit se s vámi o recept. Z níže uvedeného množství připravíte 8 – 10 vaflí. Nejsem si jistý, jak to vyjde vám, protože jsem si všiml, že velikost forem se může lišit v řádu centimetrů.

 

Mandlová mouka – 1 1/2 hrnku

Vejce – 3 ks

Banán – 3 ks

Kokosový olej – 1 polévková lžíce

Kokosové mléko – 1/3 hrnku

Skořice – 1 polévková lžíce

Jedlá soda – 1 čajová lžička

Sůl – 1 špetka

 

Postup je naprosto triviální a doporučuji začít vytvořením mandlové mouky. Pokud jste ji nezakoupili, tak věřte, že stačí nasypat do kuchyňského robota a namlít najemno. Poté přidáme všechny zbylé ingredience. Tedy rozklepneme vajíčka, nasypeme skořici, lžíci kokosového oleje a poté špetku soli a lžičku jedlé sody. V tuto chvíli doporučuji promísit. Nyní zbývají na seznamu už jen dvě položky – kokosové mléko a banán.

IMG_5442

Banán nalámeme na menší kousky a necháme pracovat robota.

IMG_5444

Poslední ingrediencí je kokosové mléko, to nalijeme do směsi a ještě naposled, a to velmi důkladně, promícháme.

IMG_5446

Nyní připravíme vaflovač, který zapneme a formu vymažeme trochou kokosového oleje. Mně osobně se první várka, tedy dva kusy, příliš nepovedla. Uvědomil jsem si, že přístroj nebyl zřejmě dostatečně rozpálený, tak zbytečně nespěchejte 🙂

Poté už pracujeme na vaflích samotných a jelikož každé zařízení funguje lehce jinak, tak doporučuji cca po třech minutách zkontrolovat a omrknout, jak na tom vafle jsou. Pak už si jistě poradíte a vychytáte k dokonalosti.

Já jsem si na hotové vafle dal nakrájené jablko a skořici, na další zase banán a zalil lžičkou medu. Ale jak padlo na začátku, tak fantazii se meze nekladou a věřím, že vymyslíte i mnoho dalších verzí.

IMG_5449

A pro ty, kteří dočetli až sem, tak mám jeden super tip. Během psaní tohoto článku jsem si odskočil do kuchyně a vafli jsem si namazal mandlovým máslem a pochutnal jsem si zdaleka nejvíc 🙂