Photo 31.10.14 14 26 44Doplňky stravy jsem dlouho ignoroval, protože jsem si vždy pod tímto termínem představoval něco, co tělu nemůže pomoci a naopak obsahuje velké množství látek, jenž člověku spíše ublíží. Poté jsem se však začal zajímat o výrobce, kteří se vydali jinou cestou a dělají doplňky vysoké kvality – jedním z nich je nu3tion.cz

 

 

Není tomu tak dlouho, kdy jsem byl přesvědčen, že doplňky stravy jsou jen módní záležitost spíše s negativním vlivem na lidské tělo, ale po prostudování možností světa doplňků stravy jsem zjistil, že i mnoho mých vzorů samo užívá doplňky, které zkrátka dokáží ulehčit život a mnohdy mohou zefektivnit vaši cestu za lepší výkonností a spokojeností se svým tělem.

Děkuji společnosti nu3tion.cz za poskytnutí níže uvedených produktů. Veškeré testované výrobky jsou bez přidaných chemických přísad a éček.

 

Snímek obrazovky 2014-11-24 v 16.35.21

 

V balíku se necházely celkem 4 položky:

Sušené vaječné bílky

MCT olej 

Mandlové máslo

Shaker

Nabídka nu3tion.cz je samozřejmě mnohem širší a jejich e-shop nabízí nepřeberné množství produktů. Mě zaujaly nejvíce tyto a nyní se na každý podíváme podrobněji.

 

Sušené vaječné bílky

Vejce miluji a už přes tři roky je jím víceméně denně a cokoliv s vejci je na mém talíři vítáno. Mnozí se jich bojí, ale jistě si dobře vzpomínáte na můj článek 12 důvodů, proč jíst vejce, kde uvádím, pro někoho, šokující fakta.

Snímek obrazovky 2014-11-24 v 16.37.19

Lákalo mě tedy vyzkoušet sušené vaječné bílky, abych tak našel nějaký extra zdroj bílkovin, jelikož v jednom nápoji (3 dcl vody, 40 g prášku) člověk přijme přes 30 gramů bílkoviny, což se rovná obsahu bílkovin v 5 vejcích. Pokud se tedy snažíte zvýšit denní příjem bílkovin, tak jistě tuto vychytávku oceníte, protože se jedná o rychlou alternativu k ostatním bílkovinovým zdrojům.

Výrobce doporučuje konzumovat vaječné bílkoviny po tréninku a nabádá k používání shakeru (o tom si povíme níže). Já jsem prvních několik dávek používal se shakerem a abych pravdu řekl, tak jsem nikdy nebyl s výslednou konzistencí spokojen. Zkoušel jsem různé teploty vody, různé časy působení vody na prášek, různé metody míchání, ale se shakerem se mi příliš nevedlo. Pokud bych tedy cvičil v nějakém gymu, tak bych zřejmě nebyl zcela spokojen a musel bych hledat další způsoby, jak po tréninku (na cestě) dosáhnout co nejlepšího promíchání. Já mám však veškeré vybavení na svůj trénink doma, tak mám možnost využít veškeré kuchyňské potřeby, což mě zachránilo. Jednou jsem tedy použil tyčový mixér a voilà – stoprocentní spokojenost.

Photo 24.11.14 12 44 00

V recenzích a zkušenostech ostatních uživatelů jsem se s tímto problémem příliš nesetkal, ale já jsem opravdu ani jednou z cca 15 pokusů nebyl spokojen, zato s mixérem pokaždé.

Vaječné bílky nejsou chuťově příliš zajímavé, ale já si chuť zpříjeňuji banánem nebo kakaem. Někdy obojím a je to opravdová dobrota.

Se sušenými vaječnými bílky jsem velmi spokojen a slouží jako zajímavá a rychlá alternativa k běžné stravě.

Více o produktu Sušené vaječné bílky – zde.

 

 

MCT olej 

Pravidelní čtenáři vědí, že jsem velkým příznivcem kokosového oleje (viz moje e-kniha Zázrak jménem kokosový olej) a velmi rád a často s ním experimentuji. Mimo ostatních super-vlastností obsahuje i MCT olej, což jsou Medium-chain triglyceridy, tedy mastné kyseliny se středně dlouhými řetězci.

Photo 24.11.14 16 40 45

Tyto mastné kyseliny je ihned přeměňují na energii a neukládají se, což je zvýhodňuje oproti jiným tukům. Jsou velmi nápomocné při snaze o hubnutí a podporují činnost mozku. Dle výzkumů mají velký vliv na snížení rizika Alzheimerovy a Parkinsonovy nemoci.

MCT olej je dodáván v prášku a s jeho dokonalým promícháním jsem neměl problém. Možná je to způsobeno nižším dávkováním (10 g), než je tomu v případě výše zmíněných sušených bílků (40 g).

V prvních dnech bych ale spíše dávky stupňoval a začal například jen na 3 gramech a postupně přidával, jelikož se většina těl nejdříve musí adaptovat.

Více o produktu MCT olej – zde.

 

 

Mandlové máslo

Mlsání je mou oblíbenou činností a čtenáři seriálu Dezert na víkend jistě zaznamenali můj recept na mandlové máslo. Jeho výroba může být pro mnohé překážkou a tak se nabízí možnost zakoupit si ho.

V nabídce se nachází cenově výhodné balení o hmontnosti 1 kg. Po otevření kyblíku je nutno máslo pořádně promíchat a pak už si můžete užívat. Mandlové máslo od nu3tion.cz se řadí mezi ty nejlepší, které jsem vyzkoušel. Samozřejmě není nijak doslazené, ale při kombinaci s vhodnými surovinami lze z chuťového potenciálu vytáhnout maximum. Rád si jej mažu na plátky jablka, banánu nebo třeba domácí vafle a mnohdy ujídám jen tak lžičkou přímo z balení. Možností je mnoho.

Photo 10.11.14 13 10 54

A čím jsou mandle a tedy i madlové máslo tak zajímavé? Obsahují velké množství bílkovin, zdravých tuků, hořčíku, vápníku a dalších tělu prospěšných látek.

Více o produktu Mandlové máslo – zde.

 

 

Shaker

Shakerové mánie jsem si začal všímat nedávno. Byly všude. V metru, na ulici, na autobusové zastávce, na chodbách obchodních domů. Prostě všude. Každý si protřepával svůj nápoj a popíjel kde jen to šlo.

Různé barvy, nápisy, velikosti a tvary.

Já jsem od nu3tion dostal na výběr ze dvou barev – černé a průsvitné. Vybral jsem ihned první verzi, protože mi přijde mnohem elegantnější. Když jsem hledal ohlasy na tento shaker, tak jsem se dočetl samých pozitiv, ale ve finále je nejdůležitější, co v něm budete míchat. Jak jsem psal výše, tak se mi příliš nedařilo dobře promíchat sušené vaječné bílky, ale další vyzkoušené nápoje byly naprosto v pořádku a jejich konzistence byla vždy velmi příjemná.

Snímek obrazovky 2014-11-24 v 16.37.55

Do nádoby se vejde až 830 ml tekutiny, ale doporučil bych spíše 700 ml, kolik ukazuje odměrka, aby nedošlo k vylití, ikdyž těsnění funguje velmi dobře.

Nu3tion.cz take přikládá velmi vtipný návod k použití shakeru: „Shaker nu3tion používejte zejména na veřejnosti, kde Vás může vidět mnoho lidí. Vždy ho při používání natočte tak, aby logo značky nu3tion viděli všichni kolem. Po vypití drinku shaker opět odložte na viditelné místo :)“

Za necelých 80 korun dostanete velmi pěkně zpracovaný shaker z kvalitního a zdravotně nezávadného materiálu.

Více o produktu Shaker – zde.

 

 

Poštovné je při objednávce na nu3tion.cz nad 1500 Kč zdarma, což je jistě příjemná zpráva. A navic pokud použijete při objednávce slevový kód GRASA10, tak si tím zajistíte slevu 10 % – platí do konce listopadu.

Snímek obrazovky 2014-11-24 v 16.58.09

Pokud jste ještě nevybrali dárek k Vánocům pro své blízké (a nebo sebe :)) z přehledu Paleo/Primal vánoční dárky, tak vězte, že i na nu3tion.cz se najde spousta zajímavých variant, jak vykouzlit sobě či někomu dalšímu úsměv na tváři —> www.nu3tion.cz