IMG_9368Dlouho jsem o něm slýchal, dlouho o něm mluvil a dlouho se chystal ho navštívit. Tím místem bylo brněnské Rockin‘ café. Dnes jsem poprvé nakoukl do podniku, jenž se pyšní nálepkou „první paleo a whole30 kuchyně v Čr“ – jaká byla návštěva a jaké dojmy si odnáším?

 

 

 

Článek rozdělím na tři části – nejdříve super zážitek s fantastickým menu, které jsem dostal na stůl. Druhá část však tak veselá nebyla – servis má citelné rezervy. A nakonec v části třetí zhodonotím podnik jako celek.

 

 

Část první

Do Brna jsem přijel v odpoledních hodinách a celý hladový jsem se vydal do Rockin‘ café otestovat jejich pověstnou paleo a whole30 kuchyni. Samozřejmě jsem doplnil po cestě zásoby kofeinu V melounovém cukru. Po rychlém espressu od Jana Hajflera jsem uháněl do Rockinu a ihned si vyhlédl místo na zahrádce. Ta je moc fajn –  je tam klid, nábytek funkční a dostatek prostoru.

IMG_9362

Jako první jsem si objednal Francouzskou cibulovou polévku se sezamovými krutony. Byla skvělá, chuťově výrazná, což je velké plus. Za 50 korun zkrátka dostanete velkou porci poctivé polévky. Polévka byla v rámci poledního menu, které už se v té době podávat nemělo (do 14 hod.), ale prodloužená nabídka mě potěšila.

IMG_9360

Hlavní chod jsem vybral ve stálém menu, velice mě oslovil Rockin‘ burger (viz menu). Volba byla skvělá. Potvrdilo se vše, co mi říkali ti, kteří již podnik dříve navštívili. Vše k sobě dokonale ladí a použité suroviny jsou z poctivých zdrojů, což se projeví i na výsledné chuti. Burger jsem měl v paleo verzi – bulka byla opravdu skvělá. Náhrady housky někdy nebývají příliš chutné, ale tato se vážně povedla a poté jsem její vrchní část sundal a jedl ji samotnou – tak moc byla dobrá.

IMG_9369

Celerové hranolky a majonéza jen podtrhly můj dojem z jídla – takhle dobře vaří málokde!

IMG_9370

Jako dezert byl v nabídce čokoládový nadýchaný dort s jahodami a mátou. Sice mi moc nadýchaný nepřišel, ale to je jedině dobře. Byl poměrně hutný a to se mi naopak moc líbilo. Chuťově skvělý, sladký tak akorát a jahody s mátou tomu dodaly správný šmrnc. Kávu jsem si nemohl nechat ujít, protože cappucino s kokosovým mlékem vám také nenabídnou všude. Bylo chuťově dobré, ale možná až moc studené. Rozhodně bych mléko (více) ohřál, ale i tak jsem si i poslední chod menu náramně užil.

IMG_9374

Kuchyni dávám 10/10, opravdu mi jídlo udělalo radost.

 

 

Část druhá

Následující řádky chválou oplývat bohužel nebudou. Rockin‘ má před sebou ještě spoustu práce na poli servisu a prezentace samotného podniku. V komunitě se o Rockinu mluví jako o restauraci s paleo/whole30 kuchyní, jenže jak jsem později zjistil, tak tyto alternativní verze je možné získat pouze na vyžádání. Objednal jsem si tedy burger a nebýt toho, že za mnou přišla Bea (http://www.veseleboruvky.cz), která je součástí Rockin‘ café a nezmínila se o tom, že má objednávka je v „klasické“ verzi, tak by došlo k velkému omylu. U každého jídla jsou totiž vysvětlivky, které jsem pochopil tak, že značí, které parametry jídlo splňuje (že například „P, w30“ splňuje parametry paleo a whole30). Ve skutečnosti jsou to prý značky, které zobrazují, v jakých verzích je možno pokrm na vyžádání připravit. Škoda, že „první paleo a whole30 kuchyně v Čr“ funguje jen na vyžádání.

Musím uznat, že kdesi pod čarou se tato formulka opravdu vyskytla – ale pověst a samotná prezentace podniku mě dokonale zmátly a považoval jsem paleo za automatické. Nebo by snad mohl personál lépe komunikovat se zákazníkem a aktivně se zmínit o možných variantách. Po této zkušenosti jsem při objednávce zákusku zmínil, že bych rád dezert v paleo verzi a pan číšník se zase tvářil, jakoby to jinak ani nešlo, tak nevím.

Prezentace a koncept podniku je mi doteď tedy záhadou.

IMG_9355

Druhá a zároveň poslední výtka se také týká servisu – tentokrát mě poměrně překvapila rychlost. Tedy spíše pomalost. V restauraci bylo v tu dobu jen pár lidí (na zahrádce vždy cca 4-6, uvnitř skoro nikdo) a přesto servis žádnou extra rychlostí neoplýval. Odložený talíř po hlavních chodu předemnou ležel dobrých 15 minut a ani další reakce nebyly tak bleskové, jako bývá zvykem u jiných podniků. Celá návštěva tak trvala téměř dvě hodiny, ještěže jsem měl dost času. Trochu přidat a více se zajímat o zákazníka a bude to špička – všichni byli příjemní a usměvaví. Fajn bylo také automatické doplnění sklenice s vodou.

Za servis a prezentaci – 6/10.

 

 

Část třetí

Takže jaká byla moje návštěva? Opravdu fajn, i přes mírnou kritiku výše. To jsou totiž věci, které se dají poměrně snadno vyladit a vychytat. Tento podnik prostě musíte zkusit a ve chvíli, kdy si dáte pozor na komunikaci o požadované verzi, tak vás čeká moc pěkný zážitek. Jsem moc rád, že jsem konečně okusil hvězdu brněnské gastronomie a rád se vrátím.

 

Celkové hodnocení je 8/10. Pokud se však odstraní detaily na poli servisu a samotné prezentace podniku, tak Rockin‘ může sáhnout až na desítku díky bezchybné kuchyni!