Screenshot 2016-07-28 15.16.38Nejsem jistě jediný, kdo považoval kuchařku Paleo snadno – Léto v kuchyni za nejočekávanější paleo knihu tohoto roku. Kuchařek na toto téma je sice dost, dokonce i těch českých či alespoň vydaných v češtině, ale hned na úvod vám řeknu jedno – tohle je úplně jiná liga!

 

 

 

Co si o knize myslím? V krátkosti …

Kuchařka z dílny Paleo snadno je prvním opravdu profesionálním počinem, se kterým se můžeme v čechách setkat. Jedná se o špičkově zpracované dílo plné nápaditých receptů, které jsou nejen originální, ale i skvěle vypadají. Nehledejte zde žádné složitosti – popis receptů je jednoduchý, srozumitelný a v knize se často pracuje se základními suroviny, jež jsou převlečeny do sexy kabátku.

… a za tím si stojím.

Ale můžeme se na knihu podívat i trochu podrobněji

O této e-knize, elektronické knize či chcete-li e-booku už se mluvilo opravdu dlouho a zájem byl opravdu veliký. Dokonce se mi párkrát stalo, že mě lidé oslovili s dotazem, zda nevím nějaké zákulisní info. Ale já nevěděl… A i kdyby ano, tak bych nepověděl, protože to byla dokonalá hra. Opravdu mě bavilo, jak se lidé neustále ptají a knihu vyhlíží. Nepamatuju snad týden, kdy bych nenarazil na dotaz ohledně termínu vydání knihy.

Lidé prostě věděli, že to bude bomba. Lucčiny recepty jsou totiž v našich končinách zřejmě tím nejlepěším, na co můžete narazit. Její web praská ve švěch – je plný top receptů a o špičkové kvalitě knihy nebylo potřeba vůbec diskutovat. Otázkou však bylo, kolik novinek a specialit z knihy vykoukne. A i když jsem myslel, že mě nemůže nic překvapit, tak mi hned po prvním prolistování spadla čelist. Originalita level 1000!

V úplném úvodu se nám představuje sama autorka Lucie, poté se dozvídáme o výživových směrech (Paleo, Whole30, Primal, Low-carb), které jsou v knize zastoupeny. Následuje seznam použitých surovin v receptech a přehledná tabulka jejich dostupnosti během roku. Aspoň se nebudu marně těšit na některé suroviny o čtvr roku dříve. Díky 🙂

Screenshot 2016-07-28 15.34.10

Screenshot 2016-07-28 15.21.04

A pak už následuje pořádná porce recetů

Začínáme snídaní …

Screenshot 2016-07-28 15.22.27

… pokračujeme přes hlavní jídla …

Screenshot 2016-07-28 15.22.48

… milujeme saláty …

Screenshot 2016-07-28 15.23.06

… i dezerty …

Screenshot 2016-07-28 15.23.53

… a pochutnáme si i na polévkách, přílohách a pečivu, snacích, pokrmech na cesty, nápojích a také speciálních surovinách.

Na závěr se setkáme s další užitečnou pomůckou – seznamem, kde najdeme dělení receptů dle výživových směrů (Paleo, Primal, LC, W30 atd.). Díky tomu můžete v kuchařce snadno listovat a pokud jste například na programu Whole 30, tak navštívíte pouze danou sekci. Jednoduché jako facka.

Jaká tedy kuchařka je?

Fakt bombová. Upřímně, předčila mé očekávání. Toto je moderní, čisté, snadné a sexy vaření. Chcete si udělat obrázek sami? Stáhněte si ukázku kuchařky (více než 30 stran) zdarma. Ale varuju vás, to vás dostane 🙂

a nebo si prostě knihu rovnou kupte. Fakt vám garantuju, že budete nadšení. Věřte mi 😉