Často mi chodí od čtenářů nadšené zprávy, tak si říkám proč se o jednu z nich zase po nějaké době nepodělit.

Tentokrát se jedná o email od paní Renaty, která srší nadšením a já jí tímto přeji hodně sil a držím palce.

 

 

(níže přikládám celé znění emailu)

—–

Dobrý den, Michale,
děkuji Vám za zprávu, ukázku z knihy, web i zajímavé tipy a rady.

Na nízkosacharidové stravování jsem natrefila někdy asi letos v březnu.

K hledání jiných stravovacích možností mě přiměla nějaká celková jarní zdravotní nepohoda, opakující se kašel a také problémy se zuby.

Vyzkoušela jsem od té doby Whole 30, téměř vyřadila obiloviny a výrobky z nich a hodně omezila cukr, přidala maso a tuky, zakoupila kuchařku Lucky Grusové, Janiny Černé, Jany Plotnárkové a  další……. a jelikož vidím, že pro moje tělo ta změna stravy má velmi příznivý vliv, tak se stále snažím v tom pokračovat, vzdělávat se a hledat inspiraci  i na internetu… Nejvíc asi čerpám z webu paleosnadno, tam je opravdu mnoho inspirace a informací i skvělých receptů.

Zkouším stále nové recepty a dnes už mi připadá úsměvné, jak jsem si na začátku dělala starosti s tím, co vlastně budu jíst, když vynechám oblíbené rohlíky, chleba, těstoviny a další běžné pokrmy.

Tak jsem narazila nedávno i na Váš velmi zajímavý web. Vyzkoušela jsem neprůstřelnou kávu, která je úžasná. Káva sice není asi úplně nápoj, který by moje tělo mělo nějak zvlášť v oblibě (po kávě se objevují problémy s pletí), i když mi chutná, ale tak jednou za týden  či za dva taková neprůstřelná káva je vážně lahoda 🙂 Musím říct, že je dokonce ještě lepší než se šlehačkou, která  mi v kávě vždy hodně chutnala. Také jsem zkusila Vaše banánové lívance, které mi taky moc chutnají.

I když je člověk na začátku z té změny stravy trošku vyplašený, tak časem – za měsíc či dva se to srovná (už to dnes ani tolik neřeším). Navíc, když vidím ty příjemné změny, jak tělo reaguje, jak kromě lepšího pocitu ubývá zdravotních problémů a ubývají navíc i přebytečná kila, tak ani vlastně už nemám chuť či motivaci vracet se k původním stravovacím návykům.

Dnes, kdy už mám zásobu receptů a informačních zdrojů, tak už i to oblíbené pečivo a těstoviny docela bez potíží vynechávám. Čas od času si ty špagety jistě dám, ale už je opravdu nemusím mít každý týden. Ale od března jsem je ještě neměla ani jednou, což je velký výkon 🙂

Tak jsem moc ráda, že existují weby jako je ten Lucky nebo  Váš a kuchařky a další knihy, které opravdu jsou velkou pomocí a inspirací pro ty, kteří se změnou stravy začínají.

Pokud by jich nebylo, asi by to vše bylo pro nás mnohem složitější.

Takže Vám moc děkuji za Vaši „virtuální“ pomoc a podporu a přeji krásné dny a budu se těšit na další inspirativní články a recepty.

 

Mějte se krásně,

S pozdravem Renata