Lívance patří celosvětově mezi nejoblíbenější snídaně a nebudu lhát – taky je miluju 🙂
Jenže nejsou lívance jako lívance, takže je potřeba hledat zdravou alternativu, která je pro tělo víc palivem než pouhým plnivem.
Dnes si ukážeme jedny rychlé, snadné a nutričně velmi zajímavé. Použijeme jen ty nejlepší suroviny, které zajistí, že taková snídaně nám dobije energii na několik dalších hodin.
„Penkejků“ jsem vyzkoušel už dost a jedna kombinace surovin se mi osvědčila zdaleka nejlépe. Od té doby už příliš neexperimentuju a užívám si skvělou chuť, dobrou konzistenci a nutričně vybalancované hodnoty.
Na lívance
- 4 vejce
- 2 avokáda či 2 banány (dle toho, jak moc cheme držet sacharidy nízko – pro 100% LC verzi použít avokádo)
- 3 PL strouhaného kokosu
- 2 lžičky ghí
Na náplň a ozdobu
- 3 PL mascarpone nebo tvarohu
- 3 PL kešu másla
- 3 kostičky kvalitní čokolády
Postup je jednoduchý – nejdřív mixérem spojíte všechny ingredience kromě ghee a právě tento tuk nalejete na pánev. Necháte rozpálit, do hladka rozmixovanou nalejete na pánev a vytvoříta lívanečky o průměru dle libosti. Já preferuji něco kolem 8 cm.
Z každé strany děláme chviličku, dokud nejsou zlatavé – záleží na těplotě atd., ale viděl bych to tak na tři minutky.
Skládáme na sebe do komínku a promazáváme tvarohem. Navrch dáme jako ozdobu a ochucení kešu máslo a čokošku.
A je to, docela easy, že? Tak dobrou chuť.