Woman Turning Off AlarmChvíle, kdy máte nejvíce energie a jste rozzáření? Nebo snad moment, kdy sotva posbíráte síly k otevření očí? Zhruba takto se dělí lidé ráno, po probuzení. Dnes přináším užitečné tipy, jak si ráno zpestřit a nastartovat úspěšný den.

 

 

1. Otužování

Ti, co mají „pomalejší“ rána a neokusili kouzlo otužování, tak věřte, že právě toto může být správný krok k nastartování dne. Otužování je často chápáno jako proces, kdy jde o to, tělu způsobit co největší šok. Jedná se však o dlouhodobou proceduru, kdy základem je pravidelnost a vůle.

Při kontaktu studené vody a pokožky dochází k uvolňování endorfinů v těle, což má za následek nástup pozitivních emocí, tedy vítaného procesu na úvod dne.

sprcha

 

2. Pohybová aktivita

Přesouváte se z postele ihned ke stolu se snídaní a navíc se raději přidržujete, abyste po opětovném usnutí nespadli ze židle? Začněte krátkou rozcvičkou!

Procházka v blízkosti bydliště, venčení psa, lehké protažení a mnoho dalších nenáročných aktivit lze provést a přitom zajistit rozproudění krve v těle.

Walking_JR_604

 

3. Trénink

V předchozím bodu je popsána činnost, kdy se určitě nejedná o žádné nadlidské výkony. Ale nyní vás vyzývám k tréninku. Ke sportovní činnosti, kdy dáte tělu zabrat, zapotíte se a budete lapat po dechu. Ranní běh lesem? Návštěva plaveckého bazénu?

Mnozí z vás jistě poznamenávají, že na to není čas. Mám pro vás skvělé řešení, sestavte si svůj HIIT trénink, což je intervalová činnost při vysoké intenzitě. Tato cvičení provedete v mnohonásobně kratším čase!

A nebo snad Tabata trénink? Zabere 4 minuty a uvidíte, že i taková aktivita bude naprosto dostatečná. Více o úspoře času při cvičení najdete zde.

stopwatch111

 

4. Bohatá snídaně

Možná jste se zapotili jen při samotném čtení předchozích bodů a zkrátka nejste typ, co by po ránu udělal jediný krok navíc. Každý jsme jiný a je potřeba si to uvědomit. Takže mám férovou nabídku, která se bude zamlouvat spoustě z vás. Prostě se jen nasnídejte a ráno si užijte.

Nechte si na jídle záležet, připravte si ho v klidu a co nejlépe, jak umíte. A nezapomeňte si snídani vychutnat a relaxovat například s knihou.

vejce2

 

Jak probíhá vaše ráno? Podělte se s ostatními v komentářích a inspirujte je.