Snímek obrazovky 2014-11-13 v 21.06.43Ponožky, bačkory a tetičkou pletený svetr jsou postrachem snad každého z nás. Inspirace na dárky časem dochází a tak kolikrát dostáváme (a někdy i dáváme) zbytečnosti, které skončí ve skříni stejně jako ty z minulého roku. Letos to může být úplně jinak, protože jsou tu tipy na Paleo/Primal vánoční dárky!

 

 

 

 

Do Vánoc zbývá už jen něco málo přes měsíc a je pravý čas se porozhlédnout po dárcích. Obchody, ať už kamenné či internetové, nabízejí mnoho zboží, které udělají radost vašim přátelům/partnerům/sourozencům/…, které zajímá Paleo či Primal životní styl. Nebudu vás dlouho zdržovat, ať se můžete pustit do objednávek 🙂

 

  1. Špagetovač / Spiralizér – pomocník při tvorbě špaget a plátků z nejrůznějších druhů zeleniny či ovoce. Dají se na něm snadno vytvořit špagety např. z cukety, dýně a nebo třeba jablek. Podívejte se na ukázkové video.
  2. Mlýnek na maso – příprava burgerů a dalších pochoutek může být nyní mnohem jednodušší díky elektrickým mlýnkům na maso, které vám ušetří sílu i čas. Mlýnky cenově začínají na tisíci korunách a o jejich výrobu se starají tradiční kuchyňské značky jako Zelmer, Tefal či Moulinex.
  3. „Pomalý hrnec“ – také mnohdy označován jako slow-cooker či multifunkční hrnec je jedním z hitů posledních let a spokojených uživatelů stále přibývá, jelikož zpětná vazba na snadnou přípravu v těchto hrních je vynikající. A nejen na snadnou přípravu – výsledné pokrmy (maso, zelenina, vejce, mořské plody a mnoho dalšího) opravdu stojí za to!
  4. Kvalitní pánev – je základem každé kuchyně. V nabídce naleznete od těch malých na volská oka přes větší a komplikovanější – například na frittatu, která má dvě části a dokáže vám mnohé ulehčit. Více zde.
  5. Kuchyňský robot / mixér – další z nástrojů, který se v kuchyni neztratí. Každá moderní kuchyně má svého pomocníka, jenž dokáže pomoci se šleháním, mícháním a některé dokonce pomohou s mletím masa.
  6. Aeropress – můj nejoblíbenější a také velmi praktický nástroj při domácí přípravě chutné kávy. Díky tělu z odolného materiálu si však vychutnáte skvělou kávu i na cestách!
  7. Frenchpress – nádobka pro jednu z nejoblíbenějších a nejsnadnějších příprav kávy. Káva vyrobená tímto způsobem chutná velmi dobře a pořizovací cena nástroje je velmi nízká – začíná zhruba na dvou stovkách korun.
  8. Keep Cup – designový (termo)hrnek od australských designérů patří mezi mé nejoblíbenější doplňky. Sám dva vlastním a jsem si zcela jist, že se do budoucna moje sbírka ještě rozroste, protože jsou to vynikající pomocníci na cestu. Jsou nabízeny v obrovském množství barev a nejnovější řada se vyznačuje použitím skla jako hlavního materiálu.
  9. Káva – kvalitní zrnková káva nikdy neomrzí. Co zkusit ty pražené v Čr? Například La Boheme Cafe či Doubleshot.
  10. Balíček „Vyrob si vlastní čokoládu“ – je obdarovaný zapálený kutil a pouští se do výroby čehokoliv? Tak toto je dárek přesně pro něj. Suroviny pro výrobu čokolády jsou navíc velmi kvalitní a udělají radost opravdu každému.
  11. Kettlebell – superúčinný cvičební nástroj, s kterým se stane cvičení vaší drogou.
  12. Kuchyňská zástěra – komu by se do kuchyně nehodila?
  13. Měřič sportovní aktivity a spánku – slouží k měření celodenní aktivity včetně krokoměru a monitoru spánku. Dále vás dokáže vzbudit v nejvhodnější chvíli a zapisuje vaše data do deníčku, který poslouží pro porovnání aktivity i v dlouhodobém horizontu.
  14. Kniha Dobře živeni – nejnovější přírůstek mezi knihy zaměřené na (z)dravou stravu od vydavatelství Jan Melvil Publishing určitě obdarovaný mít nebude. V prodeji je teprve několik dnů. Jedna z nejpopulárnějších kuchařek na světové Paleo scéně.
  15. Kniha Jídlo na prvním místě – počin, jenž dokázal upoutat zatím nejvíce čtenářů a dokázal je namotivovat ke změně. Srozumitelné, jasné a hezky zpracované. (recenze – zde)
  16. Kniha Čtyřhodinový šéfkuchař – kuchařka? Kdepak. Toto je totiž návod, jak se stát mistrem v čemkoliv. Ale receptů a návodů na přípravu jídla či kávy se samozřejmě dočkáte a spolustrávníky stoprocentně okouzlíte.
  17. Kniha Doktor šéfkuchař  – nejedná se přímo o Paleo či Primal kuchařku, ale v mnoha pokrmech se autor Dale Pinnock nebezpečně blíží k těmto stravovacím stylům. Myšlenka „jídlo jako lék“ mě ihned oslovila a po přečtení prvních řádků mi začala dávat obrovský smysl. (recenze – zde)
  18. Kniha Primal blueprint – zde bude stačit uvedení úryvku z mé recenze a budete mít jasno, proč mám tuto knihu tak rád a doporučuji ji každému: „První verzi knihy jsem četl v originále a přál si, aby jednou něco takového vyšlo i v češtině a mohl si jí přečíst opravdu každý. A nyní je to tady, revoluce začíná!“ (recenze – zde)
  19. Kniha Život bez pšenice – pšenice je droga a jednou z neškodlivějších složek naší stravy. Chce se dozvědět více o (negativním) dopadu pšenice na náš organismus? Můžete začít touto knihou. (recenze – zde)
  20. Kurz Superčlověkem za tři měsíce – vzdělávání a zdokonalování sebe sama je velmi důležitá součást cesty za spokojeným a silným jedincem. Na mém kurzu získáte mnoho informací a tipů, jak vaše tělo a mysl vylepšit co nejvíce. Termíny na rok 2015 můžete vybrat zde. (Pustupně budou přibývat)
  21. Osobní konzultace  – je obdarovaný začátečník nebo už ostřílený hráč, který potřebuje jen doladit detaily, jež ho dělí od života snů? Najdu řešení pro každého, jsem profesionál…

 

 

Další tipy na dárky naleznete v článku Paleo na cestách, kde jsou sepsány nástroje, jenž lze používat primárně mimo domov, ale věřím, že většina z nich udělá pod stromečkem pořádnou radost.

Máte další nápady na dárky? Napište je do komentářů a třeba tím inspirujete ostatní.