Jednou z nejčastějších otázek ohledně paleo bývá, kde se má dotyčný vlastně najíst mimo vlastní kuchyň. Samozřejmě to jde skoro všude. Někde líp, někde hůř. Takovej je ale život 🙂

Naštěstí jsou tu ale už daleko širší možnosti, než v začátcích paleo u nás. To vás v restauraci málem propleskli, že chcete místo knedlíku dvojitej špenát 🙂 Praha je v tomto o kousek dál a pyšní se i specializovaným podnikem Nutric Bistro.

Nutric Bistro funguje už nějakou dobu a pokud sledujete moje fejsbůčky, tak jste si určitě už několikrát všimli, že jsem poukazoval na některé z jejich dobrot. Asi vás na začátek bude zajímat, zda bych restauraci doporučil. A… doporučil. Nejenže tu v podobných spešl podnicích není téměř žádná konkurence, ale dokonce jsem velmi spokojen jak s kvalitou jídla a chutí, tak i tím, jak podnik dospívá a roste.

Pamatuji si, když jsem tam byl ještě před otvíračkou, pak na otvíračce a furt jsem někde v hlavě měl to, že to vlastně není nic extra. Proč by sem člověk měl jít? Dokonce jsem byl často v tomto ohledu upřímný k Evě – jedné ze zakladatelů bistra. (rozhovor s ní čtěte zde)

Jenže od otevření uběhla už nějaká doba a já vám povím, že to je sakra znát. Dokonce znám i nějaké informace ze zákulisí a jde dobře vidět, že majitelům není projekt vůbec jedno a snaží se ho stále zdokonalovat. Nedávno jsem si dal pořádnou sérii jídel z bistra a musím říci, že jsem byl ve výsledku mile překvapen. Navíc jsem komunikoval s vedením bistra a dával zpětnou vazbu. Nejslabší článek bistra, jeden z kuchařů, již v bistru není a to je sakra znát.

Kromě toho, že se můžete najíst i přímo v bistru, tak je i možnost tzv. take-away, kdy vám jídlo doveze kurýr, na které se dá v drtivé většině případů spolehnout a jezdí hezky na čas.

TIP: mrkněte na jejich e-shop, kde najdete mnoho produktů na doma – kokosové oleje, ghí, kávu, ořechové krémy, nejrůznější mouky atd. 

Teď už k jídlu samotnému. Neříkám vůbec, že vše, co jsem zde ochutnal, bylo to nejlepší, co jsem v životě jedl, ale úroveň byla vždy velmi dobrá. Někdy byl pokrm dokonce naprosto super! Mrkněte sami…

  

Třeba taková sekaná s mrkvovým pyré, lehce pikantní gulášek s klobásou a zelnými plackami, borůůůůůvkový dort, žampionový krém, semínková houska plněná pomazánkou z makrely, pórková polévka s kešu krémem, konopná proteinová tyčinka – to jsou jídla, která bych mohl jíst snad do konce života každý den, fakt pecka. Navíc mají u každého pokrmu pěkně oštítkováno, zda je pokrm Paleo nebo třeba dokonce Whole30 atd.

No nic, až budete zas hledat paleo restauraci nebo v kanclu nebudete vědět, co si objednat k obědu, tak si vzpomeňte na mě a zkuste Nutric Bistro – rozhodně neprohloupíte…