Často se ptáte, jak dělat Low Carb či Paleo dobře. Jak tomu všemu pomoci, lépe a rychleji hubnout, mít více energie, více si užívat každé jídlo, mít lepší spánek atd.

Jeden by řekl, že stačí maso, vejce, zelenina. Další by přidal nějaké další zdravé tuky, ořechy a třeba pro případ Low Carb i tučné sýry.

A nebo také existují další pecky, které splňují parametry zdravé stravy a navíc vaše snahy posunou na úplně jiný level!

Abyste to celé měli jednodušší, tak rovnou ke každé surovině přidávám odkaz na produkty, které sám používám a splňují ty nejpřísnější parametry kvality. Dobrou chuť 😉

Ghee – tuk, který prostě musíte vyzkoušet. Je zdravý, chutný a při vaření odolný!

Protein – nejsem fanoušek umělé stravy, ale pokud dobře vyberete, tak může při náročných dnech nebo po tréninku udělat skvělou službu! Vyjímečně pak i třeba ve chvíli, kdy nestíháte.

Kokosový olej – jeden z nejzdravějších tuků planety!

MCT olej – jestli jste si mysleli, že kokosák je TOP, tak tohle je ještě o krok dál 😉

Kokosové mléko – využívám jej do omáček, kaší, smoothie a občas i do kafe. Nálož zdravých tuků se skvělou chutí.

Ořechy – mega nabídka ořechů za bezkonkurenční ceny. Kešu, mandle, para, vlašáky… cokoliv si vzpomenete. Ořechy jsou top zdroj tuku!

Semínka – nejsou jen rychlou svačinkou, ale mnohdy i důležitým zdrojem minerálů a vitamínů. Miluju například dýňová, slunečnicová, konopná a v odkazu jich najdete asi miliardu dalších…

Kolagen – podporuje stavu a zdraví pokožky, chrupavek, vlasů, nehtů, kostí, šlach a třeba i kloubů. Ze zdravotního hlediska jeden z nezbytných doplňků stravy. Dá se přidat do jídla, kaší a nebo třeba i kávy či šejku.

Jablečný ocet– dávám každé ráno do vody. Skvěle chutná a navíc s tělem dělá divy. Tohle vás fakt nakopne!

Čokoládala – jděte do toho. A bez výčitek! 80 % a víc je super.

Lněná semínka – nejvíce je používám do kaší, pečiva.

Chia – do kaší, salátů, šejků. Však víte, tohle prostě musíte mít.

Skořice – super chutná, dá se použít skoro všude a ta kvalitní podporuje i hubnutí.

Olivový olej – klasika, která stojí za to. Nezapomeňte kupovat extra panenský. Do salátů, na maso a nebo třeba jen tak s nějakým fajn Low Carb / Paleo pečivem.

Avokádový olej – Avokádo je superpotravina. Avokádový olej ještě víc 🙂

Káva – co dodat? Kafe je super. Kvalitní kafe je jinej level!

Yerba Maté – poprvé jsem ho měl v roce 2012, od roku 2013 jej piju víceméně denně. A rozhodně nepřestanu!

Goji – mňaaaaam!

Kakaové boby – nebo spíš kakaové bomby? 🙂 Superpotravina, kterou můžete obohatit jakýkoliv sladký recept. Takovej balík minerálů se jen tak nevidí.

Sardinky – jedni je milují, druzí nenávidí. Já je miluju a navíc jsou nutričně opravdu bohaté. A ve špajzu vydrží i několik let. Teda, pokud jich nemáte spotřebu jako já 😀

 

A to je asi tak všechno, s tímhle to nemůže dopadnout jinak než dobře! 😉 … no a kdyby vám taková nálož tipů nestačila, tak mrkněte ještě sem: Kde nakupovat Low Carb a Paleo?