Pokud berete své zdraví a možná i životní změnu vážně, tak se vám budou rozhodně hodit Low Carb recepty. Někdy je můžete najít také jako Nízkosacharidové, LCHF, Low Carb High Fat,… Každopádně pro nás jsou to především zdravé recepty 🙂

Dnes si ukážeme hned 6 různých zdrojů, kde najdete dohromady tisíce receptů, které vám pomohou v hubnutí, odstranění zdravotních problémů a celkovému zlepšení kvality života.
Upřímně si nejdřív řekněme, že Low Carb není žádná věda. Rychle se do tohoho dostanete a vězte, že je to jen otázka času, než si zvyknete a pak už vám budou Low Carb recepty připadat jako samozřejmost a už třeba ani nic nebudete muset hledat, protože to budete mít v ruce… a vařečce 😬

Ano, na internetu najdete i další zdroje, ale ty níže vypsané jsou ty, za které bych dal ruku do ohně. Sleduji je dlouhodobě, komunitě toho hodně dávají a s některými máme i docela přátelské vztahy 🙂 Většina zdrojů více či méně kombinuje nejen Low Carb, ale i Paleo, Keto či Primal recepty.

Nejpaleo – nejlepší Paleo a Low carb recepty od komunity

Je to jednoduše „armáda“ kuchařů, která tvoří skvělé Low Carb recepty a inspiraci. Skoro tisícovka receptů, lákavých fotografií a každodenních nápadů. Nejlepší na tom je, že to krásně ukazuje, že Low Carb může vařit úplně každý, protože je zde hned pár stovek autorů. Sledujte na Instagramu nebo Facebooku.

Nejpaleo

Low Carb recepty - Kde je hledat a jaké jsou nejlepší?

Low Carb recepty


Paleo Snadno – královna Low Carb kuchyně

Lucie Grusová je jedna z nejznámějších postav naší Low Carb scény. Zaslouženě! Její recepty hezky vypadají, jsou chutné a umí krásně namixovat složitější recepty s rychlovkama, takže si určitě vyberete. Navíc často klade i důraz na sezónnost použitých surovin, takže můžete při vaření i krásně ušetřit. Koukněte k ní na blog a nebo prolistujte některou z dnes již mnoha kuchařek.

Paleo snadno - Voňavá kuchařka

Banánové brownies - recept


Fitplan – Low Carb recepty z kuchyně chlapa…

Recepty Petra Nováka sem dávám hned z několika důvodů. Jednak je jedním z matadorů naší Low Carb scény, dále pak je to chlap, který má na recepty lehce jiný pohled a zaměřuje se při nich na trochu jiné prvky, než tomu mají ve zvyku dámy.

Přesto, že je hubnutí a zdravý životní styl vyhledáván spíše ženami, tak právě Petr je jedním z příkladů, kdy i muži mohou vzít zdraví do svých rukou a ujíždět si na nízkosacharidových pochoutkách. Jednoduche, chytře, efektně a efektivně. Low Carb recepty hledejte zde.

Fitplan - recepty


Jídelníčky na hubnutí – Nejen Low Carb recepty pro úspěšný úbytek váhy

Kniha Jídelníčky na hubnutí je můj oblíbený průvodcem nejen pro začátečníky. Vlastně tuhle knihu doporučuju všude, kde chodím. A víte proč? Protože obsahuje více než 50 podrobných receptů a k tomu jídelníček na 3 týdny.

Co to znamená? Že máte dokonalého parťáka, který vás v tom nenechá a bude vás provádět den za dnem. Řekne kolik, čeho, jak. Víc vědět nepotřebujete. Zhubnete, uzdravíte se, budete se cítit lépe. Více informací o knize Jídelníčky na hubnutí.

Jídelníčky na hubnutí

Semínkový chléb


Yummy Paleo – recepty i pro ty nejměnší…

Míša Luňáčková si zde zaslouží své místo nejen díky krásným fotografiím, ale i tomu, že při vaření zohledňuje i to, že recepty musí zaujmout i její dvě malé dcery. Vaření pro děti nemusí být složité… V receptech kombinuje nejčastěji Paleo, Low Carb a příbuzné styly.

Pokud vás kromě jejich receptů bude zajímat i něco víc, tak si přečtěte rozhovor, který jsem s autorkou před několika měsíci udělal. Míši recepty najdete na www.yummypaleo.cz

Low Carb a Paleo recepty


Grasa – no a taky moje recepty, žejo 😬

Jeden by řekl, že si tady rovnou přihřeju polívčičku, ale já si tady spíš připeču bůček 😜 Ale jo, za těch 10 let jsem posbíral, sepsal a vyzkoušel hodně receptů. Dezerty, masitá jídla, polévky, pečivo, saláty a hodně dalších receptů a inspirace najdeš tady u mě na webu, Facebooku, Instagramu.

Low Carb chléb - recept

Low Carb pizza

Líbil se vám článek Low Carb recepty – Kde je hledat a jaké jsou nejlepší? Tak mrkněte i na další…