Někdy není potřeba si s recepty příliš lámat hlavu. Dvě suroviny, pár minut v kuchyni, trouba a je hotovo.
Dneska je to sice taková rychlovka, ale o to větší bašta nás čeká.
S tímhle snackem si zpříjemníte večer u filmu, zasytíte se během dne a nebo pěkně naladíte chuťové buňky návštěvě 🙂
Tak jdeme na to – na cca 25-30 chipsů budeme potřebovat
- sýr
- slanina
- … to je vše, fakt 🙂
Řeknu vám to takhle – poté, co jsem jednou vyzkoušel chipsy ze sýru Čedar, tak už nechci jiné 🙂 Vy ale můžete klidně zkusit jiný druh sýru, ale čedar se mi zdá jako ideální. Je hodně tučný, skvěle chutná a v kombinaci se slaninou je to fakt pecka.
Začneme předehřátím trouby na 180 °C. Sýr buď nakrájíme na čtverečky cca 4×4 cm nebo koupíme plátkový sýr. V obou případech dbáme na kvalitu. Pokud máte plátkový, tak bych řekl, že bude stačit plátek vždy rozříznout na čtvrtiny a získáme tak ideální velikost.
Sýr klademe na plech vyložený pečícím papírem, děláme mezi chipsy mezery, aby se nespekly do sebe. Na vrch poklademe slaninu, která zakryje chips zhruba z poloviny.
Šoupneme plech do trouby a na 180 stupňů necháme péct cca 10 minut. Poté ještě přiložíme a dáme tak na 3-5 minutek na horkovzduch.
Hlavně v té druhé fázi hlídáme, aby se chipsy nepřipálily. Hodně záleží na druhu sýru, velikosti a tloušťce chipsů. Pokud si to ale posledních pár minutek pohlídáte, tak jistě ideální opečení poznáte – krásně zlatavá slanina i chipsy, dokonalá vůně. To dáte… 🙂
Vyndejte z trouby a nechte chvíli vychladnout. Vím, bude vás to lákat, ale pokud je necháte 5 minutek vystydnout, tak nebudete litovat. Trochu totiž ztuhnou a budou krásně křupavé.
Toť vše, přátelé. Dobrou chuť!
Tipy na další články, které vás budou bavit:
- Low Carb pizza
- Jak začít s Low Carb?
- Jídelníčky na hubnutí
- Nejčastější chyby při Low Carb / nízkosacharidovém stravování
- Nejčastější chyby při Low Carb / nízkosacharidovém stravování – II. část