Někdy není potřeba si s recepty příliš lámat hlavu. Dvě suroviny, pár minut v kuchyni, trouba a je hotovo.

Dneska je to sice taková rychlovka, ale o to větší bašta nás čeká.

S tímhle snackem si zpříjemníte večer u filmu, zasytíte se během dne a nebo pěkně naladíte chuťové buňky návštěvě 🙂

 

 

 

Tak jdeme na to – na cca 25-30 chipsů budeme potřebovat

  • sýr
  • slanina
  • … to je vše, fakt 🙂

 

Řeknu vám to takhle – poté, co jsem jednou vyzkoušel chipsy ze sýru Čedar, tak už nechci jiné 🙂 Vy ale můžete klidně zkusit jiný druh sýru, ale čedar se mi zdá jako ideální. Je hodně tučný, skvěle chutná a v kombinaci se slaninou je to fakt pecka.

Začneme předehřátím trouby na 180 °C. Sýr buď nakrájíme na čtverečky cca 4×4 cm nebo koupíme plátkový sýr. V obou případech dbáme na kvalitu. Pokud máte plátkový, tak bych řekl, že bude stačit plátek vždy rozříznout na čtvrtiny a získáme tak ideální velikost.

Sýr klademe na plech vyložený pečícím papírem, děláme mezi chipsy mezery, aby se nespekly do sebe. Na vrch poklademe slaninu, která zakryje chips zhruba z poloviny.

Šoupneme plech do trouby a na 180 stupňů necháme péct cca 10 minut. Poté ještě přiložíme a dáme tak na 3-5 minutek na horkovzduch.

Hlavně v té druhé fázi hlídáme, aby se chipsy nepřipálily. Hodně záleží na druhu sýru, velikosti a tloušťce chipsů. Pokud si to ale posledních pár minutek pohlídáte, tak jistě ideální opečení poznáte – krásně zlatavá slanina i chipsy, dokonalá vůně. To dáte… 🙂

Vyndejte z trouby a nechte chvíli vychladnout. Vím, bude vás to lákat, ale pokud je necháte 5 minutek  vystydnout, tak nebudete litovat. Trochu totiž ztuhnou a budou krásně křupavé.

Toť vše, přátelé. Dobrou chuť!

 

 

Tipy na další články, které vás budou bavit: