MCT olej je jedním z nějvětších trendů posledních let. Je znám převážně díky jeho využití v populární neprůstřelné kávě a pro jeho skoro až magické účinky.

Rychlá energie, podprora soustředění, kalorická nálož. Pokud, chcete nakouknout MCT oleji skutečně pod pokličku, mrkněte na můj starší článek, kde ho podrobně rozebírám. Nyní jdeme na přehled olejů, které se u nás dají koupit a hlavně, které fakt stojí za zkoušku.

Ale i tak… v rychlosti si projedeme hlavní výhody používání MCT oleje, ať víte do čeho jdete:

  • podpora hubnutí
  • urychluje přechod do ketózy a napomáhá tak rychleji čerpat její výhody
  • dodává obrovské množství energie
  • dochází k rychlému zpracování = okamžitá energie pro tělo i mozek
  • a mnoho dalšího

Powerlogy MCT olej

Powerlogy patří na našem trhu mezi nejznámější a tak trochu průkopnické značky. Tohle je základní stavební kámen MCT u nás.

Powerlogy C8 MCT olej

Speciální MCT složené jen z kyseliny kaprilové (C8). Král mezi MCT! … mají i výhodná balení

Ancient+Brave – True MCT

Jo, tohle je ono. Pokud vás nezaujalo Powerlogy, tak tohle musí být ta správná volba. Kromě super vlastností miluju i design lahve 😉



Allnature MCT olej

Allnature patří mezi dostupnější, přesto velmi kvalitní značky. Možná je právě toto vhodný druh pro vás, pokud teprve do světa MCT olejů vstupujete a hledáte menší balení za nižší cenu.

NOW MCT olej bio/organický

Původ je důležitý a u některých potravin to platí dvojnásob. Organic výrobky jsou sice mnohdy dražší, ale u MCT oleje se prostě hraje na top kvalitu…

NOW MCT olej

Samozřejmě výrobce NOW nabízí i „běžný“ MCT olej. Pokud je pro vás „Organic“ jen zbytečná nálepka, tak sáhněte po tomto.

Jarrow Formulas MCT olej

U nás sice nepatří Jarrow Fomulas mezi extra známé značky, ale ve světě si získává své místo díky obří kvalitě. U jejich emcétéčka to platí také.

Sečteno, podtrženo – ať se rozhodnete pro jakýkoliv, tak nebudete litovat. Všechny jsou v top kvalitě a teď už je jen na vás, po kterém sáhnete. Vyzkoušejte si z MCT připravit zmiňovanou neprůstřelnou kávu, přidejte si ho do smoothie, kápněte do salátu nebo přimíchejte do oblíbeného dezertu. A pak už jen pozorujte, jak funguje 😉