Jestli mi nějaký dezert připomíná podzim a zimu, tak je to vedle štrůdlu asi už jen perník.
Ke kávě nebo čaji je ideální, zvlášť když je recept tak jednoduchý a zvládne ho úplně každý.
Navíc vám příprava zabere jen 15 minut.
Na cca 3-4 porce jsem použil formičku o velikosti 25×10 cm
Co vše budeme potřebovat?
- banán – 1 ks
- datle – 5 ks
- vejce – 2 ks
- karob (případně kakao) – 1,5 čajové lžičky
- mandlová mouka – 40 gramů
- kešu mouka – 40 gramů
- perníkové koření – 1,5 čajové lžičky
- kypřící prášek bez fosfátů – půl čajové lžičky
- jedlá soda – půl čajové lžičky
- mandle – hrst na posypání
- hořká čokoláda – 50 gramů (půl tabulky)
- ghí – stačí lžička na vymazání formičky
Postup je jednoduchý, začněte nejprve rozehřátím trouby na 175 °C a jako první dejte všechny sypké suroviny (karob, mouky, koření, sodu akypřící prášek) do jedné nádoby a důkladně promíchejte.
Do mixéru pak dáme banány, vejce, pokrájené datle, ghí a pořádně rozmixujeme.
Na závěr vše smícháme do sebe a vytvoříme tak těsto. Nalijeme do formy a dáme do trouby na cca 25-30 minut, klasicky vyzkoušejte špejlí, zda se těsto nelepí a je hotové.
Po vytažení už jen polijeme roztopenou čokoládou a nahoru nasypeme nasekané mandle. Nechte zatuhnout cca 2 až 3 hodinky, případně přes noc.
Udělejte si kávu, čaj a přeji dobrou chuť 🙂
Kam dál? Tyhle recepty vás budou bavit