Jestli mi nějaký dezert připomíná podzim a zimu, tak je to vedle štrůdlu asi už jen perník.

Ke kávě nebo čaji je ideální, zvlášť když je recept tak jednoduchý a zvládne ho úplně každý.

Navíc vám příprava zabere jen 15 minut.

 

Na cca 3-4 porce jsem použil formičku o velikosti 25×10 cm

Co vše budeme potřebovat?

Postup je jednoduchý, začněte nejprve rozehřátím trouby na 175 °C a jako první dejte všechny sypké suroviny (karob, mouky, koření, sodu akypřící prášek) do jedné nádoby a důkladně promíchejte.

Do mixéru pak dáme banány, vejce, pokrájené datle, ghí a pořádně rozmixujeme.

Na závěr vše smícháme do sebe a vytvoříme tak těsto. Nalijeme do formy a dáme do trouby na cca 25-30 minut, klasicky vyzkoušejte špejlí, zda se těsto nelepí a je hotové.

Po vytažení už jen polijeme roztopenou čokoládou a nahoru nasypeme nasekané mandle. Nechte zatuhnout cca 2 až 3 hodinky, případně přes noc.

Udělejte si kávu, čaj a přeji dobrou chuť 🙂

        

 Kam dál? Tyhle recepty vás budou bavit