Palačinky z tapiokové mouky jsou jedny z mých nejblíbenějších, protože fakt hodně připomínají ty klasické. Recept je jednoduchý, splňuje Paleo parametry a můžete ho i dále ladit.
Nejvíce se mi líbí, že potřebujete jen pár surovin a za pár minut máte hotovo. A pak už je jen na vás, co si k nim dopřejete navrch 🙂
OBSAH
Co budeme na Palačinky z tapiokové mouky potřebovat?
- vejce – 4 kusy
- tapioková mouka – půl hrnku
- kokosové mléko – půl hrnku
- ghí – cca polévková lžíce
- sůl – dvě špetky
- náplň a ozdoba, viz dále
Postup receptu na Palačinky z tapiokové mouky
- ve větší míse smícháme tapiokovou mouku a kokosové mléko
- promíchejte důkladně, aby bylo těsto co nejhladší
- přidáme sůl, vejce a opět důkladně promícháme
- těsto by mělo být krásně hladké a jemné, necháme minutku odpočinout
- rozehřejeme pánev a přidáme ghí / ghee
- na rozehřátý tuk dáváme palačinkovou směs
- vždy ještě před nalitím na pánev promíchneme
- dle velikosti a tloušťky palačinek obracíme zhruba po 45-60 vteřinách
Náplň a ozdoba, jiné varianty tapiokových palačinek
Základní recept jasný, ale co dál? Dál už je to na vás 🙂 Hodím sem pár možností, jak si můžete naplnit, ozdobit a nebo pozměnit výsledný pokrm…
- tvaroh, lesní plody, med
- čokoláda, ořechy
- strouhaná jablka, ořechové máslo
- banán, skořice
- datlová pasta, strouhaný kokos
… nebo také slané varianty
- avokádo, šunka, sýr
- trhané hovězí, bbq omáčka
- kuřecí směs s papirkou a batáty
Závěr
Jak vidíte, tak je recept fakt variabilní a je to jen na vás, jaj si jej potuníte. Základem jsou placky, které mají docela neutrální chuť, takže snesou jak sladké, tak slané dochucení a můžete je využít jako skvělou víkendovou snídani, svačinu, základ pro fajn oběd a nebo jako dezert.
Na závěr už jen popřeju dobrou chuť 😉