Vánoce se pomalu blíží a recept na Low Carb Dýňový salát je tady. Tato nízkosacharidová alternativa k bramborovému salátu je to nejlepší, co jsem kdy ochutnal!

Jak na tento Low Carb Vánoční salát?

Jaké jsou potřeba ingredience k dosažení dokonalé chuti?

Je tento salát vhodný při hubnutí?

Jak může vypadat Low Carb Vánoční večeře?

Tak jdeme na to!

Recept – Recept na Low Carb Dýňový salát

Obtížnost: středně složité – 3/5

Čas přípravy: 5 minut

Počet porcí: 2-4

 

Popis receptu

Pokud už vyhlížíte Vánoce a nebo si jen chcete parádně pochutnat, tak jste tady správně.

Mezi oblíbené Low Carb recepty patří i tento na Dýňový „bramborový“ salát.

Je docela jednoduchý a jeho náročnost by šla přirovnat k tradičnímu bramborovému salátu, postup je totiž velice podobný.

Dá se jíst klasicky s řízkem, vinnou klobásou nebo rybou.

A jasně… Low Carb řízek taky jde, recept s LSD neboli lahůdkovým sušeným droždím je jednodušší, než si myslíte.

 

Ingredience

  • 400 g dýně Hokkaidó
  • 2 vejce
  • 1 PL jogurtu
  • 1 PL majonézy
  • 1 PL g hořčice
  • 80 g kyselých okurek
  • 20 g petržele
  • 50 g mrkve
  • 60 g celeru
  • 80 g cibule
  • sůl
  • pepř

 

Postup receptu – jak připravit Vánoční Low Carb salát

  • předehřejte si troubu nebo horkovzdušnou fritézu
  • dýni nakrájíme na kostičky zhruba o rozměru 1 x 1 cm
  • pečeme zhruba 10 – 15 minut na 175 °c
  • jednu kostičku vyzkoušejte a měli byste cítit krásné křupnutí v místě slupky a jemný skus v místě bez slupky
  • než se nám udělá dýně, tak dáme vařit vejce, ty udělejte klasicky dle chuti cca 8 až 9 minut
  • vejce zprudka schladíme, oloupeme, nakrájíme a odložíme stranou
  • dále povaříme osolenou petržel, mrkev a celer
  • cibuli zbavíme slupky a nakrájíme opravdu najemno
  • okurky i kořenovou zeleninu také nakrájíme
  • všechny suroviny dáme do dostatečně velké mísy nebo hrnce a promíchejte
  • přidáme sůl, pepř a opět promícháme
  • nyní přidáme jogurt, majonézu, hořčici a finálně promícháme

 

Poznámky k receptu

  • doporučuji vždy udělat větší dávku, protože ochutnávání salátu je docela návykové 😅
  • stejně jako klasický bramborový salát i tento chutná nejlíp druhý nebo třetí klidně i třetí den
  • někdo přidává třeba i salám – já ho nedávám, to k němu radši zakrojím nějaké jiné maso (řízek atd.)
  • kostičky nejen dýně, ale všeho ostatního v receptu by měly být stejně velké
  • dýně Hokkaidó má jemnou a nasládlou chuť, stejně jako brambory

 

Závěrečné hodnocení receptu Recept na Low Carb Dýňový salát

  • za mě chutná stejně dobře jako tradiční bramborový salát
  • dýně dodá příjemné křupnutí do každého sousta
  • vzhledem k tomu, že si přes Vánoce dám po návštěvách hromadu běžného salátu, tak tento beru jako zajímavé zpestření
  • kombinuji majonézu a jogurt, protože je pak salát odlehčenější a méně kalorický
  • jogurt je navíc jemnější a nechává vyniknout více chutě ostatních ingrediencí

 

.

.

.

.

.

Líbil se vám recept na Low Carb Dýňový salát? Tak mrkněte i na další články…