Screenshot 2016-05-26 19.08.04Nějak se mi ani nechce věřit, že od založení grasa.cz uplynuly už tři roky. Hrozně to letí a za tu dobu vidím obrovský pokrok na české paleo scéně. Jednou za čas je dobré se otočit zpět a zhodnotit uplynulé období. Jste připraveni? Jdeme na to. A také na vás čeká dárek…

 

 

 

 

Když jsem před třema lety vydal úplně první příspěvek, tak jsem byl na paleo stravě zhruba rok a půl a grasa se tak stala jedním z prvních blogů, které se věnovaly čistě paleo. I když už jsem psal o paleo daleko dřívě a články měly velký úspěch, tak jsem stále toužil po něčem, kde bude paleo primární, spíše však jediné téma.

Od té doby vzniklo mnoho zajímavých zdrojů, kde lze paleo a příbuzné obory studovat a já z toho mám obrovskou radost. Existují skvělé blogy, kam patří díla některých mých přátel. Komunita je velice spjatá a táhne to tu pár jedinců, se kterými se vždy rád potkám a jsme alespoň občas v kontaktu. To mě na tom moc baví.

Moje značka patří od začátku mezi ty nejsilnější na české scéně. Ano, možná to zní sebevědomě. Ale to jsem prostě já… 🙂 Navíc jsou tu čísla, činy a také obrovské množství lidí, pro které byla grasa.cz vstupní branou do světa paleo a také prvním krokem ke změně života.

Pojďme se podívat na to, co se v posledním roce odehrálo na blogu – zde je 10 nejnavštěvovanějších článků. Žebříček je sestaven od nejnavštěvovanějšího příspěvku

Jsem moc rád, že lidé hledají informace, které prohloubí jejich vědomosti. Většina z výše zmíněných článků jsou nabité informacemi o fungování lidského těla a také poznatky, které sice vyžadují více soustředění a třeba i opakované přečtení, ale věřím, že právě blog s takovým typem článků na naší scéně dost chybí. Rád lidi vzdělávám a předávám jim to nejlepší, co znám. Pravidelně ve svých příspěvcích odkazuji na různé zajímavé studie, aby i čtenáři mohli studovat hlouběji a hlouběji.

V posledním roce se však událo daleko více, než je jen psaní a publikování článků.

Mé kurzy zná mnoho z vás – na vlastní kůži si je vyzkoušelo už pár stovek účastníků – jednoznačně nejpopulárnějším je kurz Superčlověkem za tří měsíce. Ale i ty další stojí za to (přehled všech kurzů).

Natočil jsem také videokurz Jak na paleo dietu – hodinu dlouhé výukové video, rozdělené do několika lekcí, kde se dozvíte vše, co o paleo potřebujete do začátku znát. Před kameru jsem se postavil i s Evou v pořadu #paleotalk, což je videocast, kde se zabýváme vším kolem paleo a v tuto chvíli je online 9 dílů.

Screen11

Objevil jsem se i v televizním pořadu Máte slovo, zítra (28.5.) přednáším na konferenci Food21 – výživové trendy 21. století. Pravidelně píšu seriál pro Mít vše hotovo a nebo jsem byl hostem velmi úspěšného rozhovoru na portálu Mladý podnikatel, kde jsem se rozpovídal primárně o režimu pro jedince se sedavým zaměstnáním. Je toho zkrátka dost 🙂

Snímek obrazovky 2016-01-15 v 14.33.58

A na závěr…

Na závěr nesmím zapomenout na mou knihu Superčlověk. Té si vážím ze všeho nejvíce, protože jsem do ní dal maximum. Více než čtvrt roku práce, dohledávání těch nejlepších zdrojů a studií, kterých je v titulu více než 200. Každé tvrzení v tomto díle je podloženo vědeckým základem, to se jen tak nevidí. Knihu a obsah samotný bych napsal za týden, ale to bych nebyl já. Odvádím lidem tu skvělou službu a chci vždy dopodrobna vše prozkoumat, ověřit, zpochybnit, pak zase prozkoumat a na závěr přijít s tím nejlepším řešením.

Jsem na knihu pyšný a zpětná vazba na ni je naprosto fantastická. Lidé si ji pochvalují a často píší, že až po přečtení Superčlověka začali brát paleo, efektivní trénink a hacking svého mozku vážně.

Jako poděkování, že jste v tom se mnou, že mě posouváte, že mě čtete, že mě sdílíte a že mě podporujete, mám pro vás dárek. Od pátku 27.5 do neděle 29.5. koupíte knihu Superčlověk se slevou 30 %. Stačí v objednávce zadat kód/kupón GRASA30 a sleva se vám aktivuje.

Nebudete tedy platit 450 korun za verzi s bonusy či 350 korun za verzi bez bonusů, ale 315 či 245 Kč. Za tuto cenu převrátit svůj život vzhůru nohama? To chcete!

Snímek obrazovky 2016-02-25 v 14.34.49

A to je vše, přátelé. Díky za to, že jste součástí grasa.cz, bez vás by to nebylo ono. Neměl bych pro koho psát, pro koho nátačet videa a komu radit. Je to kus mě, kus mého života a budu dělat maximum pro to, abyste se vraceli tak rádi, jako tomu bylo doteď.