Jsou tu další narozeniny Grasa.cz, tentokrát již páté. Pojďme si tedy shrnout, co se stalo nejen za poslední rok, ale i třeba to, jakým směrem se blog a vlastně i celá komunita vyvíjí.

Co čtenáře zajímá? Kdo komunitě pomáhá a komu nesmím zapomenout poděkovat? To a mnoho dalšího se dozvíte v dnešním příspěvku.

 

 

Vzpomínám na doby, kdy jsem se začal zajímat o nízkosacharidové stravování (tehdy konkrétně paleo) – je to v tuto chvíli přes 6 a půl roku a v tu chvíli byla komunita jen velmi úzká. V podstatě se jednalo snad jen o pár desítek lidí napříč celou ČR. Dnes je situace úplně odlišná. Veřejně se diskutují stále nové styly stravování, které jsou paleo příbuzné. Ať se jedná třeba o primal, keto a nebo také v cca posledním roce veeelmi populární low carb.

I moje cesta se s dobou mění a tím, že se s čtenáři rád dělím o nové a nové poznatky, tak často experimentuji a zkouším na sobě vždy to, co by mohlo pomoci dalším.

Dnes se jednoduše z nízkosacharidového stravování stává masovka, přiznejme si to. Počet strávníků stále roste a řekl bych, že čím dál větší rychlostí. Radujme se, lidé se konečně začínají zajímat o (opravdu) zdravou stravu. To se samozřejmě projevuje i na tom co, a jak často, čtenáři hledají na mém blogu.

Pojďme si zrekapitulovat, co za poslední rok čtenáře nejvíce zajímalo…

  1. Avokádo – superpotravina
  2. Batátové hranolky
  3. AKTUALIZOVÁNO: Neprůstřelná káva
  4. Jedno jídlo denně – zkušenosti s přerušovaným půstem
  5. Co je Low Carb / nízkosacharidové stravování a jak na něj
  6. 10 největších mýtů o Paleo dietě
  7. Jak často jíst? Paleo a přerušovaný půst (IF) je cesta
  8. 14 dnů ke změně života (e-book zdarma)
  9. Nejčastější chyby při Low Carb / nízkosacharidovém stravování
  10. 12 důvodů, proč jíst vejce
  11. Nejčastější chyby při Low Carb / nízkosacharidovém stravování (2. část)
  12. 10 největších chyb při Paleo/Primal
  13. Jak na ranní rutiny pro lepší den?
  14. Jak pálit a neukládat? – Petr Novák
  15. Kuchařka Paleo snadno – Vaříme pomalu – 35 receptů pro pomalý hrnec
  16. Na dva dny feťákem
  17. 5 důvodů, proč je vynechání snídaně skvělým rozhodnutím
  18. Osobní zkušenosti s Paleo dietou – 5 let
  19. Guacamole se slaninou
  20. Perfektní Boršč v pomalém hrnci 

Během posledního roku přibylo zase několik dalších rozhovorů pro média, kde mezi ty nejzajímavější řadím povídání v Českém Rozhlasu, rozhovor pro Patálie.cz, pozvání do podcastu k Haně Štipák a nebo rozhovor pro Rungo (iDnes). Jsem moc rád, že se myšlenka šíří i „ven“ mimo naší bublinu.

Pořád se něco děje, natočil jsem dva další video kurzy – Co je Low Carb / nizkosacharidové stravování a jak na něj a dále pak i Superčlověk – Najdi nejlepší verzi sebe sama!, který ve formě živého kurzu sklízel úspěchy, ale jak bylo řečeno – zájem o téma je úúúplně po celé republice a někdy i za hranicema, tak jsem jej chtěl dopřát úplně každému klidně z pohodlí domova…

A nejsem v tom sám, je tu mnoho dalších, kteří svou činností pomáhají ostatním zlepšit životy. Hrozně mě baví co dělá Lucka Grusová z Paleosnadno.cz – píše ty nejlepší recepty a kuchařky! Dále pak Petr Novák a jeho Fitplan.cz, jeho články a kniha vám otevřou oči. A v neposlední řade i Pavla Hlavičková, autorka Deliketo.cz a Facebook skupiny Nízkosacharidové (LOWCARB) stravování pro zdraví a hubnutí, která denně vodí nové a nové lowcarbáky 🙂

 

No a co by to bylo za narozeniny bez dárečku? 🙂 

Zadejte v košíku na www.grasa.cz/superclovek kód JSMEVTOMSPOLU a získáte 30% slevu na knihu Superčlověk s podtitulem „Najdi nejlepší verzi sebe sama!“

Ale bacha, kód platí jen do konce týdne (neděle 3.6.2018, 23:59 hodin) 😉

Díky, že jste. Bez vás by to nemělo smysl! ❤